Med prsti ti je zrasla plavalna kožica, pa ne veš kaj bi z njo? Številke na tehtnici se stegujejo v prepovedano območje? In post ob polni luni nate nima učinka?

Žal tukaj ne zdravimo, ne operiramo in ne popravljamo tehtnic. Se pa najde kak koristen nasvet.

Kdaj bom dobila menstruacijo?Stara sem 13 let in me precej skrbi, ker še nisem dobila menstruacije. Vse moje sošolke so jo že dobile. Nekatere jo imajo že dolgo. Ko se pogovarjamo o tem, mi je čudno, ker je jaz še nimam.

Sprašuje: k4tj4, 13 let

Menstruacija lahko nastopi kadarkoli med 9-im in 16-letom, kar pomeni, da nimaš razloga za skrb. Tvoje prijateljice so jo pač dobile prej kot ti, kar pa ne pomeni, da so zaradi tega kakorkoli boljše od tebe.

Verjamem, da si nestrpna, ker te zanima, kaj imajo drugi, česar ti še nimaš. Vendar pa je menstruacija pač stvar naravnega razvoja ženskega telesa, in ne nekaj, na podlagi česa bi se ljudi ocenjevalo.

OK, zaenkrat pač ne moreš razpravljati s prijateljicami o lastnih izkušnjah z menstruacijo. Sem pa prepričana, da je tvoje življenje lahko razburljivo in zanimivo z ali brez menstruacije. Zato se s tem ne obremenjuj.