Svet je okrogel zato, da ga obkroža prijateljstvo.

Če je tvoj svet drugačnih oblik in v njem manjka iskrenih prijateljev, se lahko razjočeš tukaj. Obrišemo solze in tolažimo ranjena srca.

Pustil me je, ker so vsi izvedeli, da hodivaZelo sem se zaljubila v nekega fanta. Moj prijatelj mu je to tudi povedal. Ta fant sprva sploh ni verjel, čez nekaj časa pa je opazil, da je res tako. Veliko sva se pogovarjala po msn-ju in vsak dan bila bolj povezana. Neke nedelje me je vprašal, če bi hodila z njim in jaz sem takoj rekla „ja“. Potem pa je začel postavljati zahteve, da naj povem samo tistim, ki jim zaupam, ker noče, da bi vsi vedeli. Povedala sem parim prijateljicam, za katere sem bila prepričana, da jim lahko zaupam. Na žalost je ena od njih je novico o tem, da sva s tem fantom skupaj, razbobnala vsem okrog. Ko je fant to izvedel, je takoj prekinil z mano. Zelo mi je žal, ker sem zapravila priložnost z njim. On je zdaj prepričan, da mi ne more več zaupati, ne ve pa, da nisem jaz tega vsem povedala, ampak, da me je ena od prijateljic izdala. Sedaj ne vem kaj narediti. Mi lahko kako pomagate?

Sprašuje: vrtnica

Draga Vrtnica, rekla bi, da si krivdo za razhod s fantom obesila napačni osebi. OK, prijateljica je kljub tvoji prošnji, vajino skrivnost razbobnala vsem, kar res ni lepo od nje.

Vseeno pa to, da si narobe ocenila svojo prijateljico, še ni dovolj velik razlog, da fant prekine s teboj. Bi rekla, da je tako njegovo ravnanje še bolj grdo oz. nesprejemljivo, kot pa prijateljičina nesposobnost, da bi molčala o vajini skrivnosti. Pa kaj potem, če so vsi izvedeli! Slej ko prej bi se to zgodilo, če sta nameravala ostati par.

Iz tvoje pripovedi se mi zdi, da fant že v začetku ni bil preveč prepričan v vajino zvezo, sicer se ne bi hotel takole skrivati. In cel zaplet s tvojo preveč klepetavo prijateljico mu je prišel ravno prav, kot izgovor, da zvezo prekine. In kaj je lahko želel lepšega, kot da vso krivdo elegantno naprti drugim, torej tebi in tvoji prijateljici. Na tvojem mestu ne bi preveč jokala za njim.

Lahko te potolažim, da vsak človek gre kdaj skozi izkušnjo, ko ga ljudje, ki jim je zaupal in jih imel rad, razočarajo. Premisli situacijo in ugotovi, če lahko iz vsega tega potegneš kaj koristnega zase, potem pa zaključi zadevo in pojdi naprej.