Svet je okrogel zato, da ga obkroža prijateljstvo.

Če je tvoj svet drugačnih oblik in v njem manjka iskrenih prijateljev, se lahko razjočeš tukaj. Obrišemo solze in tolažimo ranjena srca.

Lahko ogrozim najino prijateljstvo?Zaljubljena sm v 16 letnega tipa. Sama sm stara 14 let. Vsi mi pravijo, da imam možnosti pri njem. Sva prijatelja in velikokrat mi pove, da me ima rad. Vendar se bojim, da če mu povem, da sem zaljubljena vanj, niti prijatelja več ne bova. Kaj naj storim?

Sprašuje: rožica

Draga Rožica, razumem, da se tebi situacija ne zdi enostavna, venda jo lahko poenostaviš tako, da vanjo vneseš nekaj humorja. Ko ti bo naslednjič rekel, da te ima ima rad, bodi navihana. Lahko odreagiraš nekako takole: „Aja? No, to je pa lepo slišat, da me ima nekdo rad!“ Če ga boš pri tem še naivno pogledala (tako kot punce to znamo), ti gotovo ne bo zameril, da nisi preveč resna. Morda mu bo celo lažje in ti bo povedal še kaj več.

Ne obremenjuj se s tem, kaj bo, ne prehitevaj in ne delaj si scenarijev. Bodi vesela, da imaš prijatelja, ki te ima rad. Ti imaš rada njega, to mu že lahko poveš, od tu naprej pa bosta šele videla, kam se bodo stvari odvijale.