Svet je okrogel zato, da ga obkroža prijateljstvo.

Če je tvoj svet drugačnih oblik in v njem manjka iskrenih prijateljev, se lahko razjočeš tukaj. Obrišemo solze in tolažimo ranjena srca.

Zaljubljena v prijateljaZaljubljena sem v najboljšega prijatelja. Ves čas sanjarim o njem in se mučim z vprašanji ali naj mu to povem, njemu pa se še sanja ne, kaj se z mano dogaja...

Sprašuje: mojca

Mojca, žal si povedala premalo podrobnosti, da bi ti lahko ponudila ustrezen nasvet. Kaj lahko narediš? Zagotovo ti ne bom ti svetovala, da se „odljubi“, saj obe veva, da to ne gre.

S tem, da mu direktno poveš, boš breme negotovosti hitro odložila in vedela pri čem si. Morda se izkaže, da so vajina čustva podobna.

Žal se lahko zgodi tudi, da on morda ne bo čutil zaljubljenosti do tebe. Če je fant dovolj zrel in kot praviš je tvoj najboljši prijatelj, bo razumel, da si mu to povedala, ker je bil pritisk prehud zate. Tako bosta lahko še naprej prijatelja in se čez nekaj let morda celo smejala temu. To bo pokazal čas.

Druga možnost je seveda, da poskušaš čim bolje preveriti njegova čustva do tebe, preden narediš kakršenkoli korak naprej.

Lahko, da te bo zaljubljenost že kmalu minila, ko boš spoznala, da ima v bistvu neke čudne navade, ki jih lahko prenašaš kot prijateljica, nikakor pa ne kot njegova punca.

Če pa si kljub njegovi čudni frizuri, še vedno zatrapana do ušes in se ti njegovo cmokanje, ko golta sendvič, zdi celo simpatično, potem to pomeni že ljubezen ne samo bežno sanjarjenje. V tem primeru se mi zdi fer, da mu poveš kako in kaj je na stvari. Pa veliko sreče ti želim!