Kaj je ta ščemeč občutek v trebuhu, ki ga vzbudi gledanje ljubezenskih prizorov? Se od samozadovoljevanja res posuši roka? Zakaj fantje pravijo, da ima njihov penis svoje življenje?

Ne boj se vprašati!

Kdaj je normalno, da izgubiš nedolžnost?Pri kolikih letih je normalno, da izgubiš nedolžnost???

Sprašuje: anonimno

 

Izguba nedolžnosti je za vsakega, ki tega še ni izkusil dogodek, ki je kot prvi dan v šoli, prvi poljub ali prva ljubezen. Po tihem komaj čakaš, da doživiš to avanturo in vidiš kako je. Delaš si velika pričakovanja, tvoja domišljija raztura in to je tudi del čara izgube nedolžnosti.

Zato je pri teh zadevah težko razglabljati o tem, kaj je normalno. Pravi čas nastopi takrat, ko se med seboj poklopi več stvari. Med najpomembnejšimi so nasledenje:

  • da si čustveno zrel/a in veš v kaj se podajaš (se zavedaš užitkov in tudi odgovornosti) in
  • da najdeš osebo, s katero si to želiš storiti.

Statistike kažejo, da večina mladih deklet in fantov nima spolnih odnosov pred 16. letom. Res pa je, da jih je večina pod hudim pritiskom vrstnikov in jih doživlja ta dogodek kot neke vrste tekmovanje: kdo bo prej?

Tem fintam ni pametno podleči, saj mnogi lažejo o svojih bogatih izkušnjah. Tudi zato, da bi od drugih izvabili informacije o teh stvareh. Več o teh dilemah preberi tukaj...