Mama pričakuje, da boš nenadoma začel pospravljati svojo sobo? Foter pa se je odločil, da iz tebe naredi odgovornega državljana? In 6-letna sestra hoče s tabo na rave party?

Globoko vdihni. Nato izdihni. In spet vdihni... Prosiš za nasvet? Ali pa hočeš samo povedati, da ti je hudo?

 

Moj oče vara mamo?Zadnjič sem očeta videl v mestu z neko žensko, kako sta se na hitro poljubila na usta. Potem sta me zagledala in hitro stopila narazen. Bil sem čisto zmeden. Oče mi jo je predstavil kot njegovo sodelavko in rekel, naj mami raje ne razlagam o tem. Zadnjič sem ga slišal, kako se je z nekom po tihem pogovarjal po telefonu. Sklepam, da ga je klicala Ona. Tako sem razburjen, da sploh ne morem več misliti na nič drugega. Ne vem, kaj naj naredim? Ne upam ga direktno vprašati, kaj ima s to žensko. Ne vem niti, če mi bo povedal po resnici.

Sprašuje: Obupan, 13 let

Čeprav se ti še tako upira, da bi ga direktno vprašal kako in kaj je s to žensko, vseeno mislim, da moraš storiti ravno to. Saj si ga že tako „zalotil“ na nek način.

Sooči ga s problemom in povej kako grozno se počutiš zaradi tega. Druga možnost je, da skrivnost zadržiš zase in upaš, da je vse skupaj samo bežna romanca, ki se bo razblinila brez posledic. Čeprav mislim, da je odkrit pogovor vseeno najboljša rešitev.