Vsak čas te bo konec??? Če pa nič, ampak popolnoma nič, ne ostane v glavi?

Na srečo problematika ne ogroža življenja. Da se zližeš morda potrebuješ samo kakšne tri enote motivacije in dve enoti zvitosti. Zaupaj!

V novi šoli nimam prijateljev!S starši smo se preselili in zdaj že kakšen mesec hodim v drugo šolo. Problem je, ker nimam nobenih prijateljic med sošolci. Ne znam navezati stikov, saj imam občutek, da me gledajo postrani in o meni govorijo. Imela sem eno prijateljico iz našega bloka, pa sva se potem nekako odtujile. Res mi je hudo, ker nimam nikogar.

Sprašuje: t4d3j4, 13 let

Preselitev v drugo okolje in drugo šolo je velika sprememba in razumljivo je, da imaš zaradi tega težave. Najlažje se z njimi soočiš tako, da pač sprejmeš dejstvo, da na začetku ne bo lahko. Navsezadnje si v novi šoli šele en mesec.

Daj si malo več časa, da najdeš in spoznaš dobre prijatelje. Medtem se po svojih najboljših močeh poskušaj družiti in pogovarjati s čim več ljudmi. Večina jih najbrž težko sprejema novosti, še posebej, če ne vedo, kaj te novosti prinašajo. In ti si za tvoje sošolce neke vrste novost. Dokler te ne bodo res dobro spoznali, si te bodo pač predstavljali po svoje.

Najboljši način, da ustaviš govorice je, da omogočiš sošolkam in sošolcem, da te spoznajo. Poskusi na primer navezati tesnejši kontakt z vsaj eno osebo na dan. Nadeni si veder obraz, pripoveduj o sebi, zanimaj se za svoje sogovornike, poskušaj izvedeti čim več, vključi se v obšolske aktivnosti... Skratka bodi pozitivno naravnana. Kdo ne bi vzljubil takega sončka? Vem, da tole zveni lažje, kot pa se tebi trenutno zdi, vendar se bo na koncu izplačalo. Kar pogumna bodi!