Pošlji tudi ti svoj prispevek! Lahko pošlješ vic, verz, zgodbico ali pa kar povezavo do zanimivosti, ki jih najdeš na spletu. facebook twitter homepage
eetaq arrow teens arrow S.O.S. (skrivne osebne stvari)

S.O.S.
skrivne osebne stvariSvet je okrogel zato, da ga obkroža prijateljstvo.

Če je tvoj svet drugačnih oblik in v njem manjka iskrenih prijateljev, se lahko razjočeš tukaj. Obrišemo solze in tolažimo ranjena srca.

V novi šoli nimam prijateljev!S starši smo se preselili in zdaj že kakšen mesec hodim v drugo šolo. Problem je, ker nimam nobenih prijateljic med sošolci. Ne znam navezati stikov, saj imam občutek, da me gledajo postrani in o meni govorijo. Imela sem eno prijateljico iz našega bloka, pa sva se potem nekako odtujile. Res mi je hudo, ker nimam nikogar.

Sprašuje: t4d3j4, 13 let

Preselitev v drugo okolje in drugo šolo je velika sprememba in razumljivo je, da imaš zaradi tega težave. Najlažje se z njimi soočiš tako, da pač sprejmeš dejstvo, da na začetku ne bo lahko. Navsezadnje si v novi šoli šele en mesec.

Daj si malo več časa, da najdeš in spoznaš dobre prijatelje. Medtem se po svojih najboljših močeh poskušaj družiti in pogovarjati s čim več ljudmi. Večina jih najbrž težko sprejema novosti, še posebej, če ne vedo, kaj te novosti prinašajo. In ti si za tvoje sošolce neke vrste novost. Dokler te ne bodo res dobro spoznali, si te bodo pač predstavljali po svoje.

Najboljši način, da ustaviš govorice je, da omogočiš sošolkam in sošolcem, da te spoznajo. Poskusi na primer navezati tesnejši kontakt z vsaj eno osebo na dan. Nadeni si veder obraz, pripoveduj o sebi, zanimaj se za svoje sogovornike, poskušaj izvedeti čim več, vključi se v obšolske aktivnosti... Skratka bodi pozitivno naravnana. Kdo ne bi vzljubil takega sončka? Vem, da tole zveni lažje, kot pa se tebi trenutno zdi, vendar se bo na koncu izplačalo. Kar pogumna bodi!

vic dneva :)

Pero in Mimica se sredi noči zbudita. Zunaj lije kot iz škafa, nekdo kot nor tolče po vratih. Pero odpre in pred seboj zagleda premočeno pijanduro.
"Ejga, hik, a bi me lahko malo porinil, hik?"

"Ni šans, ura je tri zjutraj, človek božji!" zaloputne Pero tipu vrata pred nosom in se vrne v posteljo.

"Kdo je bil?" zanima Mimico.

"Ma nič, en pijanec bi rad, da ga porinem."

"In? Si mu pomagal?"

"Si nora ? Ni šans! Ura je tri in zunaj lije!"

"Sram te bodi! A se spomniš, kako sva se pred dvema mesecoma vračala iz kina in nama je v crknil avto? Če ne bi bilo tistih dveh tipov, ki sta naju porinila ? Ko nekdo drug rabi pomoč, pa mu obrneš hrbet!"

In se Pero zamisli sam nad seboj. Na koncu se obleče in gre ven.

"Si še tukaj?" se zadere v temo in dež.

"Sem!"

"Te porinem?"

"Prosim!"

"Kje pa si?"

"Evo tuki, na gugalnici!"

zadnje na Forumih

e-pošta | info | pravna obvestila | oglaševanje