Pošlji tudi ti svoj prispevek! Lahko pošlješ vic, verz, zgodbico ali pa kar povezavo do zanimivosti, ki jih najdeš na spletu. facebook twitter homepage
eetaq arrow teens arrow S.O.S. (skrivne osebne stvari)

S.O.S.
skrivne osebne stvariSvet je okrogel zato, da ga obkroža prijateljstvo.

Če je tvoj svet drugačnih oblik in v njem manjka iskrenih prijateljev, se lahko razjočeš tukaj. Obrišemo solze in tolažimo ranjena srca.

Moja prijateljica je prava papiga!Moja prijateljica me v vsem posnema. Karkoli si kupim, oblečem, rečem ali naredim, mi poskuša biti podobna. Nekaj časa se mi je to zdelo kul, zdaj pa mi počasi gre na živce. Rada bi razvila svoj stil. Naj ji povem? Ne vem, če bi sploh kaj pomagalo.

Sprašuje: j4nj4, 14 let

Če prav razumem, se z njo o tem še nisi pogovarjala? Verjetno se sama zaveda, da te posnema, najbrž pa ne ve, da tebi gre to posnemanje na živce. Veš kako pravijo, da je posnemanje najbolj iskreno občudovanje. Torej te prijateljica posnema, ker te občuduje. Morda pa punca potrebuje samo malo vzpodbude, da bi tudi sama razvila svoj stil.

Predlagam, da ko se boš pogovorila z njo o tem, kako in zakaj te moti njeno posnemanje, poskušaj manj obsojati in bolj popihati na njeno dušo, kateri očitno primanjkuje samozavesti. Lahko ji ponudiš pomoč pri iskanju njenega osebnega stila in izbiri stvari, ki jo bodo definirale. To zna biti prav zabavno!

Dva policaja skupaj patruljirata po vasi. Mimo pride gospod župnik z obvezano glavo.
Eden od policajev ga ogovori: "Bog daj, gospod župnik. Kaj se vam je pa zgodilo, da imate frpant na glavi?"
Gospod župnik: "Včeraj sem imel bližnje srečanje z bojlerjem."
Policaj pomenljivo pokima in počaka, da župnik odide. Potem, se obrne k svojemu pajdašu in nesigurno vpraša: "Ti, kaj je to bojler?"
Drugi skomigne z rameni in reče: "Pojma nimam. Nikoli nisem hodil k verouku."