Pošlji tudi ti svoj prispevek! Lahko pošlješ vic, verz, zgodbico ali pa kar povezavo do zanimivosti, ki jih najdeš na spletu. facebook twitter homepage
eetaq arrow teens arrow S.O.S. (skrivne osebne stvari)

S.O.S.
skrivne osebne stvariMed prsti ti je zrasla plavalna kožica, pa ne veš kaj bi z njo? Številke na tehtnici se stegujejo v prepovedano območje? In post ob polni luni nate nima učinka?

Žal tukaj ne zdravimo, ne operiramo in ne popravljamo tehtnic. Se pa najde kak koristen nasvet.

Fant me je zapusti lin prekinil najino zvezo. Kako naj ga pozabim, prebolim in grem naprej?Pred enim mesecem sva šla s fantom narazen in on je bil tisti, ki je prekinil zvezo. Najprej sem mislila, da še dobro, ker sva se veliko kregala. Ampak zdaj se pa počutim totalno bedno, nesrečno, osamljeno, zapuščeno, depresivno. Ves čas se sprašujem in samo to mi gre po glavi, če je bil samo v meni problem ali pač nisva bila za skupaj. Rada bi ga prebolela, pa ne vem kako?

Sprašuje: benqa

Celjenje ljubezenski ran nikoli ni enostavno. Prav je sicer, da po končani zvezi narediš eno tako inventuro. In če pri tem o sebi izbrskaš kaj novega, kakšno slabost, ki bi se je rada odvadila in zaradi tega postala boljša oseba, potem je taka inventura koristna. S tem postaneš zrelejša in se bolje spoznaš.

Ni pa preveč produktivno, če iz dneva v dan drezaš v stare rane in sebe kriviš za vse, kar se je slabega zgodilo med vama. Na vajin odnos in na konec zveze moraš gledati realno. OK, rada si ga imela, potem pa sta šla narazen. Pozitivna stran tega, da sta šla narazen je, da zdaj bolj veš kaj hočeš in česa nočeš v življenju.

Pogrešaš ga, ampak to je pač normalen proces, ko se z nekom razideš. Tisti del tvojega življenja, ki ga je fant napolnjeval, je zaenkrat prazen, ne bo pa prazen za vedno. Tega si nikar ne dopoveduj in ne vztrajaj v samopomilovanju! Raje si reci, da ga boš z vsakim dnem manj pogrešala in z vsakim dnem bolj polnila to praznino z drugimi dejavnostmi, ljudmi ter si utrjevala samozavest.

Da se spopadeš s svojo žalostjo in si poskušaš nazaj pridobiti samozavest lahko poskusiš naslednje:

  • pogovori se o vajinem razhodu s prijateljico, z mamo ali s kom drugim v družini,
  • poskrbi za svoje telo in izgled (telovadi, jej zdravo, lepo se obleci, privošči si dovolj spanja),
  • zaposli se s stvarmi za šolo, obšolskimi dejavnostmi, poskušaj biti koristna tudi doma,
  • najdi stvari, hobije, dejavnosti, ki te veselijo in se jih loti z vso ljubeznijo in vnemo kar je premoreš.
Včasih pa se zgodi, da se nekateri ljudje ne zmorejo postaviti na noge in zaceliti bolečih ljubezenskih ran, pa če se še tako trudijo in si to želijo. Če boš po nekem času ugotovila, da je tudi pri tebi tako, priporočam, da se po nasvet ali vsaj pogovor obrneš k šolski svetovalki s katero bosta lažje ugotovili kako se izvleči iz tega.

vic dneva :)

Pri verouku se učijo o naših prednikih.

Župnik vneto razlaga, da smo nastali iz Adama in Eve.

Lan pa dvigne roko in pojasni: "Moj oče je rekel, da smo nastali iz opic."

Župnik pa: "Vaša družinska zgodovina me ne zanima..."

zadnje na Forumih

e-pošta | info | pravna obvestila | oglaševanje