Svet je okrogel zato, da ga obkroža prijateljstvo.

Če je tvoj svet drugačnih oblik in v njem manjka iskrenih prijateljev, se lahko razjočeš tukaj. Obrišemo solze in tolažimo ranjena srca.

Imam ljubosumno prijateljico!Imam prijateljico, ki pa ni edina v mojem življenju. Ampak ona ne trpi, da bi se poleg nje družila še z drugimi ljudmi. Še preden sem se spoprijateljila z njo, sem imela dve zelo dobri prijateljici, ki pa se me zdaj izogibata, ko sem v družbi z njo. Najbrž zato, ker je vedno zelo nesramna do njiju. In tudi ko sva z ljubosumno sami, ima toliko slabega za povedati čez drugi dve, da bi ji včasih najraje zabrusila, da takih prijateljic kot je ona, nočem imeti. Bi naredila prav?

Sprašuje: 4l3x4ndr4, 14 let

Tvoja jeza me ne preseneča. „Ljubosumna“ je res prava beseda, ki jo označuje. Ni dvoma, da te želi samo zase, kar je seveda zelo sebično od nje. S tem kaže, da te sploh ne spoštuje in da so ji tvoje življenje in tvoje želje prav malo mar.

Če ti je še kaj do prijateljevanja z njo, potem ji lahko mirno ampak odločno poveš, da bi ti rada, da sta še naprej prijateljici. Vendar pa se mora zavedati, da so v tvojem življenju še drugi ljudje, ki ti veliko pomenijo in s katerim želiš preživljati svoj čas. Vesela boš, če se vam bo pridružila in jih sprejela kot tvoje prijatelje.

Če bo še vedno imela polna usta slabih besed o ljudeh, ki jih ti imaš rada, potem pač veš, da ji ni pomoči in z njo lahko brez slabe vesti zaključiš.