Med prsti ti je zrasla plavalna kožica, pa ne veš kaj bi z njo? Številke na tehtnici se stegujejo v prepovedano območje? In post ob polni luni nate nima učinka?

Žal tukaj ne zdravimo, ne operiramo in ne popravljamo tehtnic. Se pa najde kak koristen nasvet.

Je depiliranje res potrebno?Noge, pazduho in bikini predel si depiliram že kar nekaj časa. Na začetku se mi je zdelo fino, ker je moja koža izgledala bolj gladka, zdaj pa mi gre že na živce. Depiliram se najmanj vsak tretji dan (če ne pozabim seveda) in odkrito povedano, zdi se mi škoda časa in denarja za depilacijske kreme. Imam prijateljico, ki ne da nič na te stvari in ji tudi ni nerodno, ker ni gladko pobrita. Naj jo posnemam? Bodo zaradi britja moje dlake gostejše in daljše, kot so bile pred britjem?

Sprašuje: 4n1k4, 17 let

Sama najbrž dobro veš, da je odstranjevanje dlačic stvar mode in osebnega okusa vsake posameznice oz. posameznika (ja tudi fantje so postali dojemljivi za te stvari!). Nekomu se dlačice zdijo neestetske, drugemu spet nekaj normalnega in naravnega kot lasje na glavi.

Dlačice so tam kjer pač so, s točno določenimi koristnimi nameni: ščitijo kožo in sluznice ter pomagajo telesu regulirati temperaturo. Če se odločiš, da si jih ne želiš več odstranjevati, lahko to storiš kadarkoli. Po prenehanju tvoje dlačice ne bodo nič gostejše ali daljše, bodo pa zaradi porezanih konic nekaj časa verjetno bolj raskave.

Mnoge punce recimo prakticirajo odstranjevanje dlačic samo poleti, pozimi pa pustijo koži, da si opomore od britvic in kemikalij. Nič pa seveda ni narobe, če se želiš povsem odpovedati temu početju in biti naravna.