Kaj je ta ščemeč občutek v trebuhu, ki ga vzbudi gledanje ljubezenskih prizorov? Se od samozadovoljevanja res posuši roka? Zakaj fantje pravijo, da ima njihov penis svoje življenje?

Ne boj se vprašati!

Naj grem do konca?S fantom sva skupaj skoraj že eno leto. Imava se rada in se dobro razumeva. Mene edino muči vprašanje, če naj grem v ljubezni "do konca". Fant je čisto razumevajoč in me v nič ne sili, vendar si mislim, da si najbrž že želi seksati. Jaz pa še nisem čisto prepričana. Večina mojih sošolk je že "izkušenih" in me sprašujejo, če sem jaz še nedolžna. Jaz jim nočem nič povedati, vseeno pa se sprašujem, če ne bi bil že čas. Tisto čakanje na pravega, s katerim bom do konca življenja, pa se mi tudi zdi malo "mimo".

Sprašuje: 4ndy, 16 let

Pozdravljena!

Razumem pritisk pod katerim si se znašla, ampak spolno življenje pač ni tekmovanje. Kdaj, s kom in kako, je tvoja osebna stvar.

Vsekakor naj se vama ne mudi. Seks ni samo spolni odnos. Tudi ljubkovanje in raziskovanje telesa partnerja je zelo razburljivo, pa četudi ne gresta do konca. Osredotočita se bolj na to, da vama je skupaj prijetno kot na to, kako "daleč" sta že prišla.

Pri odločitvi za spolni odnos se ne oziraj na to, kaj se pogovarjajo tvoje prijateljice oz. prijatelji in kakšne so njihove izkušnje. Mnogi niso čisto iskreni o svoji izkušenosti.

Če imaš samo senco dvoma, da si želiš iti do konca, potem raje počakaj. Tvoje telo se sicer hitro razvija, vendar ga tvoja čustva vedno ne dohajajo. In "prvič" se zgodi samo enkrat. Naj bodo spomini na ta dogodek nekaj posebnega, ne glede na to, če bosta ostala za vedno skupaj.