Ubila bom brata

Ko sošolke prespijo pri tebi in se vmešava mlajši brat...

težave z bratomKončno sem prepričala mamo, da sošolke prespijo pri meni, pozabila pa na eno malenkost... Mojega brata. Mlajšega. Niti pomislila nisem, da bi lahko mlečnozobec pokvaril naš večer in ga spremenil v nočno moro... Zmenjene smo bile en petek popoldne. Ful smo se imele načrtov. Najprej trači, potem Ameriška pita, karaoke in modna revija... Uporabile smo mamine cunje, naredile smo si hude frizure in divji make-up... Vse je bilo super... ko le ne bi bilo mojega brata.

Motal se je pred vrati moje sobe, nas šprical z vodno pištolo, govoril butaste vice v stilu: kako slona spraviš v in iz hladilnika... in se ni dal odgnati. Nekajkrat sem ga vrgla iz sobe, kar je seveda šel tožit mami. Potem je še njej začel presedat in nas je vse nagnala spat.

Naslednji dan sem ga videla, kako je ves besen sedel pri zajtrku. Že takrat se imela čuden občutek, da ima nekaj za bregom. Ko sem prišla v šolo, pa me je skoraj kap.

Ljubi bratec si nas je hudo privoščil. Ko smo s puncami v petek zaspale s tistimi nemogočimi frizurami in razmazano šminko, se je očitno pritihotapil v mojo sobo s fotoaparatom in posnel to grozo, sprintal fotke in jih nalepil po šolskih hodnikih.

Mislila sem, da se mi bo zmešalo. Tekala sem po šoli in trgala slike s sten. Očitno nisem bila dovolj hitra, ker jih je videla ravnateljica in prepričana, da sem sama to skuhala, je staršem napisala obvestilo.

To pa pomeni, da sem poleg vsega kar mi je nastavil razvajeni mulac, poslušala še pridige o tem, kako vedno hočem vzbujati pozornost. Seveda tudi sošolke več nočejo več k meni na obisk. Če me v šoli vidijo z bratom, se naju v loku ognejo. ČE TO NI KRIVICA?!

Moj nasvet: prijateljice povabi, da prespijo pri tebi samo, če si 100% prepričana, da je tvoj mlajši brat minimalno 10 km od doma - npr. na počitnicah ali še bolje na obisku pri Mikiju v Disneylandu in ni variante, da bi ti lahko uničil življenje, kot ga je meni.

Nea, 14 let