Najlepše božično darilo

Imela sem 14 let in hodila s fantom s katerim se dva meseca sploh nisva poljubila...

Božični poljubSaj vem, kaj si bo kdo mislil! Da sem čudna, ker sem dva meseca hodila s fantom, pa se nisva poljubljala! Sem pač čudna. To je bil moj prvi fant in moram priznati, da sem bila preveč nesigurna vase za kaj takega. Ampak potem je prišel Božič in sem fantu želela podariti nekaj posebnega. Odločila sem se, da bo to poljub...

Spomnila sem se božičnega običaja iz ameriških filmov: če se fant in punca znajdeta skupaj pod belo omelo (angl. mistletoe), se morata poljubiti.

Tako sem poiskala vejico bele omele in jo pretihotapila v svojo sobo, ne da bi starša to opazila - takrat sta bila še malo preveč zaščitniška in ne bi bila ravno navdušena, če bi vedela, kaj načrtujem.

V svoji sobi sem na vejico privezala pentljico in vse skupaj zapakirala v darilno škatlico.

Na dan pred Božičem sva se s fantom še srečala v šoli in si izmenjala darili. On mi je poklonil prelepo zapestnico, jaz pa sem mu dala moderno čepico, ki sem jo kupila v trgovini.

Ko sva si zaželela lepe praznike, sem se sklonila k njemu in mu zašepetala na uho: „Imam še eno presenečenje, ki ti ga bom dala pozneje. Ob 9.15 pridi v garderobo!“ Nič ni rekel, samo začudeno me je pogledal, jaz pa sem mu pomežiknila. Potem sva oba morala vsak k svojemu pouku.

Glede na to, da v šoli na dan pred Božičem itak ni preveč resno, sem prosila učiteljico, če lahko skočim na wc. Šla sem do garderobe. Ravno, ko sem iz žepa mojega plašča potegnila škatlico, je moj dragi že stal ob meni.

Postala sem (srce mi razbijalo sto na uro) in ga vprašala, če je pripravljen na darilo. Seveda je rekel „ja“. Dala sem mu škatlico. Ko jo je odvil, je sicer presenečeno pogledal, vendar mu je bilo takoj jasno kaj pomeni vejica.

Nasmehnil se mi je in me poljubil. To je bil nežen, a vseeno tesen poljub na usta, ki mi je pognal mravljince po vsem telesu. Ko je bilo poljuba konec, sva morala nazaj, vsak v svojo učilnico. Do konca pouka sem sedela mirno na svojem mestu in nič nisem slišala, o čem so govorili, od znotraj pa me je kar razganjalo od vznemirjenja.

Znova in znova sem podoživljala svoj tako imenovani prvi poljub in bila od tega čisto zadeta. Zvečer sem od fanta prejela še sporočilo, da mu je bilo všeč moje božično darilo.

Danes s tem fantom nisva več skupaj. Po končani osnovni sva se vpisala na različne srednje šole. Jaz sem šla v Kamnik, on pa je ostal v Mariboru. Ker sva se po njegovem mnenju premalo videvala, je predlagal, da se razideva.

Kmalu zatem je začel hoditi z mojo najboljšo (tako sem vsaj mislila) prijateljico in od takrat s tem fantom ne govoriva več in če se srečava, se obnašava, kot da se ne poznava.

:(