Če si fant pri 14-ih

Življenje s penisom, zbujanje v mokre sanje in sedenje pri pouku z bolečo erekcijo...

najstnikVse našteto ni prav nič zabavno, če si fant pri 14-ih... Mama me obravnava kot sedmo čudo in šteje kose kruha, ki jih pojem. Zadnjič sta me s teto opazovali, kot da sem kloniran zarodek, ki ga je treba redno analizirati... Ne bi me čudilo, če bi našel kakšne natančne zapiske o svojem razvoju: 2 cm v višino na mesec – vztrajno raste, 10 cm velika ušesa lovijo radarske frekvence 207 Mhz, prvi nočni izliv 14.10.2006 ...

Telesne spremembe pri fantih

Včasih se mi zdi, kot da mogoče sploh nisem s tega sveta. Zadnjič sem stal pred tablo, ko mi je iz grla začelo prihajati čudno škripanje in piskanje. Hudo nerodno. Pravijo, da nekaterim tipom v puberteti celo otečejo prsi in postanejo občutljive (ja, prsi!). Meni hvalabogu niso.

Penis

Tudi moj "drugi jaz" tam spodaj se je meni nič tebi nič potegnil in zaživel samostojno življenje. Zaskrbi me, ko postane trd in zleze gor po šlicu brez pametnega vzroka in takrat, ko mi to najmanj ustreza. Potem stiskam zobe, ker mi kavbojke postanejo pretesne.

Samozadovoljevanje pri fantih

Kolega mi je povedal, da si ga “meče na roko” in tako sprosti napetost. Enkrat ga je zalotila mama, ha, ha. Si predstavljam.

Verjetno, se je od tistega dne naučila prej potrkati na vrata. Sam sem se že nekajkrat zbudil na mokri rjuhi. Zoprna stvar. Mama me je pretreseno gledala, ko je pospravljala sobo, zato zdaj raje sam tihotapim rjuho v pralni stroj, če se mi to zgodi. Ne bi rad, da bi ljubi teti spet hitela razlagati te stvari.

Rast mišic in okončin

OK. Vse le ni čist' bed. Všeč mi je recimo, da sem namesto kurjih prsi dobil nekaj mišic. Pri košarki to prav pride. Na živce mi gre samo, ker mama to spet na glas komentira.

Se mi pa recimo dogaja, da mi stvari padajo iz rok in sploh sem postal hudo neroden, kot da ne obvladam svojih nog in rok. Ravno včeraj na treningu sem se stegnil po parketu, pa mi še zdaj ni jasno kako in zakaj.

Odnosi s puncami

Punce so jasno zgodba zase. Res, z nekaterimi se je možno celo pogovarjati, ne da bi začele že prvo minuto zavijati z očmi. Večinoma pa so čudne, utrgane in nemogoče za prenašat. Polne samih sebe, hudo pametne in toooliko skrivnosti imajo, ki jih zaupajo samo svoji najboljši prijateljici...

Ko jih je več na kupu, pa itak postanejo preveč korajžne. Če vrneš milo za drago, postanejo občutljive! Trenutno si težko predstavljam, da bi imel punco, ker res ne poznam nobene pametne... Sploh pa ne vem, kaj bi se z njo pogovarjal, če bi jo imel. Ne, res se mi ne mudi s puncami.

Jan, 14 let