10 zoprnih navad, ki ti priskutijo prvi zmenek

Ko si z nekom dalj časa par, se zgodi, da počneš stvari, ki jih pred neznancem ne bi...

kako se obnašati na zmenkuAmpak na prvem zmenku, preden ta druga oseba spozna vse tvoje dobre plati in vrline, samo ena zoprna navada lahko pusti tako slab vtis, da te nekdo odpiše za zmeraj. Tukaj je deset stvari, ki se jim je v vsakem primeru bolje izognit, če si prizadevaš, da vajin prvi zmenek ne bo tudi zadnji.

1. Oblizovanje prstov

Predstavljaj si: pred odhodom v kino naročita veliko vedro kokic, ki jih bosta delila med muckanjem na zadnjih sedežih... Oh, kako romantično... bi lahko bilo, če ne bi fant po vsakem grižljaju pridno polizal vseh prstov, zraven še neznosno cmokal in potem spet segel v skupno vedro po novo porcijo. Še huje: s temi slinastimi prsti te poskuša celo hraniti! Bljak!

2. Obsedenost s telefonom

Če nekdo (punca ali fant) ni sposoben pustiti svojega gsm-a niti pet minut pri miru, potem je zmenek s tako osebo PKPS (piši kuči, propala stvar). Navsezadnje greš z nekom na zmenek, ker ga hočeš bolje spoznati in se z njim lepo imeti, ne pa loviti redkih trenutkov njegove prištevnosti.

3. Podiranje kupčkov in riganje

Če se zgodi samo od sebe in nenadzorovano, potem pač vljudno reci „oprosti“. Če ti je to početje v veselje in užitek in ga lahko izvajaš na ukaz, potem to prihrani za naslednji Talent šov, pri simpatiji pa s takšnim bahanjem počakaj še nekaj mesecev.

4. Trebljenje zob, nohtov, vrtanje po nosu, ušesih, itd.

Če tega ne počneš pred predsednikom države, potem tega tudi ne počni pred simpatijo.

5. Pokanje s prsti, členki, vratnimi vretenci, itd.

Ti je res tako zelo všeč pokanje kosti? Lahko predvidevaš, da tvoji simpatiji morda ni.

6. Postavljanje vprašanj in neposlušanje odgovorov

Vprašati simpatijo: „Kam greš študirat po srednji?“ in istočasno začeti tipkati po telefonu ali se ozirati za natakarico je skrajno nepozorno, nevljudno in kar se vajinega odnosa tiče... pot v pogubo.

7. Igranje nedostopnosti ali nezainteresiranosti

Če se ti nekdo zdi dovolj zanimiv, da ga povabiš na zmenek oziroma pristaneš na njegovo povabilo, potem zberi tudi toliko zrelosti, da se mu iskreno posvetiš in če ti je všeč, se tega ne boj pokazati. Seveda ni treba pretiravati in lesti pod nos, prav tako pa svojih čustev ne skrivaj za nekim vzvišenim sprenevedanjem.

8. Grizenje nohtov

Uh, je sploh treba še kaj dodati? Razen, da je še bolj ogabno od tega, da obgrizene nohte potem pljuvaš okrog ali jih celo poješ.

9. Seganje po tuji hrani brez dovoljenja

Glej, če si naročila solato, potem pa se ti zahoče grižljaj njegovega krompirčka, najbrž ne bo nič narobe. Samo vprašaj prej.

10. Povej. Ne pljuvaj!

Mogoče se ti zdi, da pršenje sline težko nadzoruješ... Vseeno poskusi. Govori počasneje in ne s polnimi usti, pa bo šlo. 

Si tudi ti te vrste prestopnik? Kaj pa tebe odvrne na zmenku? Umiramo, da slišimo še tvoje izkušnje!