Kaj podariti za Božič?

Kako z žepnino ali štipendijo nabaviti lepa božična darila za vse, ki so ti blizu?

božična darila

Obdarovanje je nekaj, česar se večina ljudi v času Božiča zelo veseli. Ni lepšega kot v nestrpnem pričakovanju odvijati šumeči papir in se čuditi novim pridobitvam. Tudi izbira in zavijanje daril za druge je enako vznemirljivo. Pri tem pa visoka materialna vrednost darila ni nujno tisto, kar šteje. Tvoji starši, babice, dedki, bratje in sestre se gotovo zavedajo, da nimaš ogromno denarja in da se v vrednosti daril ne moreš kosati z nekom, ki hodi v službo in dobiva plačo. Kaj torej lahko podariš svojim bližnjim, da boš njim in sebi kljub omejenim financam naredil/a lepo božično doživetje?

Prvo pravilo je, da razmisliš o osebi kateri podarjaš. Vprašaj se, česa bi se taka oseba razveselila, pri tem pa izpusti diamantne ogrlice, zlate kravatne igle in drage elektronske naprave.

V nadaljevanju sledi nekaj idej za ne pretirano draga darila, pridružili pa smo jim še nekaj takšnih, ki so bolj osebna in za katera se moraš malce bolj angažirati.

HRANA

Sladkarije za brate, sestre, tvojo simpatijo, kakšen dober čaj za mami, steklenica dobrega vina za očeta, olivno olje za babico ipd. S takimi darili skoraj ne moreš brcniti v prazno, saj nas večina obožuje takšne in drugačne dobrote.

KIČ

Nekateri ljudje ne marajo kiča, medtem ko drugi prav obožujejo vse kar se blešči, ropota, je čudnih oblik, pa če je še tako neuporabno. Tukaj je spet pomembno dobro poznati tistega, ki ga obdaruješ. Kakšna lepa okrasna sveča bo verjetno razveselila marsikatero mami.

DIŠAVE

Za Božič se pogosto podarja tudi dišave, vendar pri tem kaže biti previden.

Tisti res dobri parfumi so precej dragi, poleg tega ni nujno, da bodo obdarovancu všeč.Tako se za nakup dišave odloči, če res točno veš, katere se bo oseba razveselila.

Cenejša različica dišav so naravna eterična olja, ki se prav tako uporabijo za odišavljanje telesa. Izbiraš lahko med sadnimi, cvetličnimi in lesnimi vonji. Pri nakupu pravega te lahko vodi poznavanje, kakšne rože ali sadje obožuje oseba, ki ji je vonj namenjen.

KNJIGE, GLASBA, FILMI

Knjige sicer veljajo kot eno najbolj žlahtnih daril, vendar se jih vsi ne razveselijo. Žal so pri nas knjige tudi precej drage, še posebej kakšne specialne, ki so v majhnih nakladah.

Žepni bestselerji so cenejši in tudi več verjetnosti je, da jih bo dejansko oseba vzela v roke. Če veš, da je nekdo knjižni molj, potem je leposlovje zanj verjetno najboljša izbira.

Tudi kuharske knjige ali lepega koledarja se marsikdo razveseli. Pri glasbi in filmu moraš spet dobro poznati okus osebe.

Pred nakupom kateregakoli od izdelkov se prej pozanimaj na Internetu kaj o vsebini in kvaliteti pravijo drugi.

MODNI DODATKI

Tukaj si spet na precej spolzkem terenu, razen, če imaš v spominu točno določen izdelek za katerega veš, da si ga oseba želi.

DARILA Z OSEBNO NOTO

Ljudje, katerim si blizu, bodo najbrž zelo veseli darila, ki ga boš izdelal/a sam/a.

Uokviri spomine!

Kupi najbolj navaden okvir za sliko, nanj prilepi ali nariši okraske, vanj pa vstavi spominsko fotografijo, za katero veš, da bo obdarovanca razveselila. 

Speci medenjake!

Lepo jih okrasi, prelij s čokolado, potresi z mrvicami, nariši srčke ali kaj podobnega. Nato sladko presenečenje zavij v celofan ali hrani v steklen kozarec in opremi s pentljico. Recept zanje pa najdeš tukaj!

Povej kaj ti pomenijo!

Kupi nekaj lepih pisemskih papirjev in nanje za vsakega izmed obdarovancev napiši pesem ali pismo o tem, kaj ti pomenijo. Popisane liste zvij v tulec, zaveži z okrasno pentljo ter obesi na božično smrečico. Ob takšnem darilu nihče ne ostane ravnodušen, čeprav zanj praktično nisi porabil/a niti tolarja! 

Darila in horoskop

Pri obdarovanju v času Božiča si tudi vedno lahko pomagaš s horoskopom in prebrskaš med idejami za darila, ki so primerna za različna astrološka znamenja

Posadi rožice!

V navadne cvetlične lončke posadi čebulnice, ki bodo začele cveteti okrog Božiča. Lahko poskusiš z belimi narcisami, ki praktično ne potrebujejo zemlje.

Če pa si še vedno v dilemi kako presenetiti ljudi, ki so zate nekaj posebnega, potem smo zate pripravili ekskluzivna virtualna božična darila v obliki darilnih kuponov.

Darilni kuponi so košček papirja, ki ga sprintaš, priložiš k darilu določeni osebi ali obesiš na smrečico.

Z darilnimi kuponi osebi podariš svoj prosti čas, uslugo ali dobro delo.

Vesele praznike!