Zakaj ne prenesejo mojega fanta...

On je najboljša stvar, ki se ti je lahko zgodila. Ni ti jasno, zakaj ga tvoji doma ne marajo...

Image Če so tvoji starši takšni kot milijoni drugih, potem jim je težko sprijazniti se s tvojo zbujajočo seksualnostjo. Tega tujca, ki te vleče v njegov objem, ne marajo preveč. Radi bi te zaščitili, ohranili varno in srečno. Pogled skozi njihove oči, ti bo morda ponudil odgovor, zakaj imajo težave s tvojim fantom.

Z njim prebiješ vsak buden trenutek.

Starši so mnenja, da te fant nadzoruje ali da si se zaradi njega odtujila tvoji družbi.

Daj jim vedeti, da sama odrejaš čas za svoje prijatelje. Normalno je, da več prostega časa, ki si ga prej prebila s prijatelji, zdaj raje nameniš druženju s fantom.

Zagotovi jim, da pa svojega življenja nisi v celoti podredila le fantu. Tu so še vedno druge stvari in drugi ljudje, ki te zanimajo in s katerimi se družiš.

Obstaja velika starostna razlika.

Če ti šteješ 14 let, tvoj fant pa 25, potem imajo tvoji starši prav. Na njihovi strani pa je tudi zakon. Odnos med odraslim moškim in odraščajočo najstnico je popolnoma neprimeren.

Če je starostna razlika leto ali dve, pomiri starše z obrazložitvijo, kaj imata skupnega, da se ti s spolnostjo ne mudi in da se ne boš pustila v nič prisiliti.

Zlorablja droge ali tebe.

Starši se s takšnim fantom zagotovo ne bodo sprijaznili, pa tudi tebi tega ni treba prenašati. Zato ti priporočam, da čim prej končaš to razmerje.

Ni jim všeč njegov izgled.

Ne marajo njegovega načina oblačenja, njegovih piercingov ali tetovaž. Od takrat ko so bili tvoji starši mladi, in so bile tetovaže samo za mornarje, se je menjalo veliko stilov.

Sprejmi, da staršem to pač ni všeč in poskušaj izpostaviti njegove dobre poteze – npr. da je računalniški genij ali da igra v košarkaškem moštvu.

Kaj lahko storiš, da bi ga sprejeli?

  • Ne se tihotapit in izmikat. S tem boš samo okrepila prepričanje staršev, da ti ne morejo zaupati in da nisi kos odgovornostim.
  • Spoštuj svojo policijsko uro. Bodi doma, ko to želijo starši. Čez čas bodo uvideli, da vama lahko zaupajo.
  • Povabi ga domov na večerjo ali ogled filma. Naj se starši na lastne oči prepričajo, da je dober fant in se lepo vede do tebe.
  • Daj staršem čas. Vajin odnos počasi poglabljaj in daj staršem čas, da se nanj navadijo. Če je fant res tako čudovit, boš na svojo stran pridobila tudi starše.