Pošlji tudi ti svoj prispevek! Lahko pošlješ vic, verz, zgodbico ali pa kar povezavo do zanimivosti, ki jih najdeš na spletu. facebook twitter homepage
eetaq

zdravje

Ne ljubi se ti učiti?

Si opazil/a, da je priprava na učenje postala pogojni refleks za brskanje po hladilniku, pospravljanje sobe in opazovanje ptičev na drevesu?

ImageSe, preden bi moral/a sesti za knjigo, vedno najde kakšna bolj pomembna stvar, kot je pisanje domače naloge in ponavljanje snovi... Kako se torej lotiti izjemno dolgočasnih, a nujnih zadev, ne da bi zaspal/a ali se zalotil/a, kako že celo uro nisi obrnil/a niti lista, ker preveč zavzeto opazuješ ptiče na bližnjem drevesu?

Učenje in nagrajevanje

Nagrada sledi trudu in disciplini (to je varianta za ljudi s trdo voljo!), s pomočjo katerih uspeš narediti določeno mega dolgočasno stvar v časovnem obdobju, ki si ga sam/a postaviš.

Npr.: če uspeš narediti nalogo iz kemije v eni uri, si za trpljenje poplačan/a z…recimo čokoladico, telefonskim čvekom ali poležavanjem na kavču pred televizorjem.

Nagrada je motivacija, da delo čimprej opraviš.

Učni načrt

Če se ti naloge zdijo podobne zavozlanemu klobčiču, ki mu ne vidiš ne začetka ne konca, jih razdeli na manjše dele, nad katerimi boš imel/a pregled.

Naredi si seznam vseh korakov in označi tiste, ki si jih opravil/a. Presenečen/a boš nad zadovoljstvom ob tem opravilu.

Neuspeh v šoli

Glede na to, da si odgovorna oseba, se lahko soočiš tudi s posledicami svojih ne-dejanj.

Torej: če se ne učiš, pišeš nezadostno. In potem se boš moral/a pripravljati na test kdaj drugič, ob morda še bolj neugodnem času.

Učenje potemtakem samo preložiš, saj mu težko ubežiš. Včasih je lažje stisniti zobe in opraviti zadevo, kot pa se soočiti s trpkimi posledicami.

Pozitiven odnos do učenja

Težke in zdolgočasene misli ti delo samo otežujejo. V glavi ti ne bo ostala prav nobena koristna informacija, če boš razmišljal/a, kako je vse skupaj brez veze.

Zato najdi v učenju kaj pozitivnega, koristnega in zanimivega (ni učenje vedno pozitivno in koristno?!). Morda te snov začne celo zanimati!

vic dneva :)

NJEN dnevnik:
V soboto zvečer se mi je zazdel nekam čuden. Dobila sva se v bifeju in popila pijačo. Pomislila sem, da sem jaz kriva za njegovo razpoloženje, ker sem bila celo popoldne v shopingu s prijateljico in malo zamudila na zmenek, ampak on ni nič rekel. Pogovor se je zatikal, pa sem mu predlagala, da greva na kako bolj mirno mesto, da bi se v miru pogovorila. Šla sva v restavracijo, ampak on se je še naprej čudno obnašal. Z mislimi je bil nekje odsoten. Vprašala sem ga, kaj mu je, pa mi je samo odgovoril, da to nima veze z mano. Odgovor mi ni zvenel ravno prepričljivo. Ko sva se z avtom vračala domov, sem mu rekla, da ga imam rada, ampak on ni nič odgovoril, samo roko je položil na moje rame. Nisem si znala razložiti njegovega obnašanja, saj mi ni rekel, da me ima rad. Čisto nič ni rekel. Postajala sem vedno bolj zaskrbljena. Ko sva prišla domov, sem pomislila, da me mogoče hoče zapustiti. Poskušala sem navezati pogovor, a on je samo prižgal TV in odsotno gledal program, kot da mi hoče povedati, da je med nama konec. Na koncu sem odnehala in rekla, da grem spat. Nekaj minut kasneje je prišel tudi on. Na moje presenečenje se je odzval na moje božanje in se ljubil z mano. Ampak še vedno je bil nekoliko raztresen. Hotela sem ga soočiti s situacijo in se pogovoriti, ampak on je samo zaspal. Začela sem jokati in jokala sem, dokler nisem zaspala. Ne vem več, kaj storiti. Prepričana sem, da ima drugo! Moje življenje je popolna katastrofa!

NJEGOV dnevnik:
Maribor je danes izgubil. Sranje. Ampak seks je bil pa dober.
e-pošta | info | pravna obvestila | oglaševanje