S kom izgubiti nedolžnost?

Že to, da si postavljaš takšno vprašanje pomeni, da ti ni vseeno...

ImagePomeni tudi, da se ti morda preveč mudi? Prvi spolni odnos ni plesni tečaj, kjer si moraš čim prej poiskati primernega partnerja, sicer ostaneš brez. Zgodilo se bo, ko bodo izpolnjeni vsi pogoji: pravi čas, pravi kraj in prava oseba. Morda je ravno oseba pri tem še najbolj pomembna. Se ti ne zdi?

Niti slučajno to ne pomeni, da moraš o tej osebi razmišljati kot o bodočem ženinu ali nevesti! Bo pa zagotovo lepše, če se bo tvoj „prvič“ zgodil z nekom, ki te bo telesno in tudi čustveno privlačil. Z osebo, ki ji lahko zaupaš tudi na drugih ravneh odnosa.

Seks s prijateljem

Prijatelji so sicer priročna izbira, a pazi, da se ne ujameš v past. Pogosto se namreč dogaja, da ljudje izgubijo nedolžnost s svojim najboljšim prijateljem. To osebo poznajo, med njima so čustva naklonjenosti in prijatelj je na prvi pogled res priročna izbira.

Vendar po dejanju se odnos zagotovo spremeni. Lahko se pri enem ali obeh zbudijo čustva, ki jih doslej nista poznala in pomenijo začetek nečesa novega, tudi lepega, lahko pa pomenijo konec prijateljstva in odtujitev. Prijateljski odnos v nobenem primeru ne bo več isti.

Je zgolj izguba nedolžnosti res vredna tega tveganja? Navsezadnje komu boš potem zaupal/a svojo prvo spolno izkušnjo?

Zakaj ne bi malo počakal/a in imel/a obojega? Nekoga, ki ga boš imel/a res rad/a in boš vanj tudi zaljubljen/a, po drugi strani pa obdržiš prijateljstvo, ki ti zagotovo veliko pomeni.

Vsekakor dobro premisli preden se odločiš za tak korak.
 

Kako dobro se razumeš s tvojim dragim? Sta kot Romeo in Julija, harmonično zaljubljena do nebes, ali pa sta bolj kot pes in mačka? Testiraj vajino ljubezen in ugotovi, kakšna prihodnost (če sploh) se vama piše!