Maturanc stane

Zaključnega plesa se sicer veseliš, a istočasno ti povzroča nemalo skrbi...

zaključni / maturantski plesKje boš staknila obleko, čevlje in v kakšni barvi, s kom boš plesal/a, kaj bo oblekel/a tvoj/a plesalec/ka, te bo sošolec/ka, ki ti je že dolgo všeč, prišel/a prosit za ples... In ne nazadnje kje dobiti denar za ves ta cirkus? Sledi nekaj možnosti, kako se lahko znajdeš...

Maturantska obleka

Maturantsko obleko si lahko izposodiš v izposojevalnici, ali od kakšne/ga sorodnika/ce. Navsezadnje jo boš najbrž oblekel/a samo na ta dan in potem nikoli več v življenju.

Če želiš novo, jo morda lahko kupiš na obroke. Tudi v kakšni trgovini s konfekcijo lahko najdeš kaj elegantnega in po čisto dostopni ceni.

Da ne bo že na prvi pogled videti kot konfekcija, pa celoten izgled lahko popestriš s kakšnim dragocenejšim, morda celo unikatnim modnim dodatkom.

Pričeska in make up za maturantski ples

Če si ne moreš privoščiti izleta v lepotni salon, poskrbi morda le za osvežitveno striženje las.

Dekleta pri izdelavi glamuroznih pričesk lahko uporabite svojo domišljijo in si druga drugi pomagate pri izdelavi in spenjanju las.

Investicija v nakup okrasnih špangic ali sponk bo gotovo manj obremenila družinski proračun, kot tri ure frizerskega aranžiranja tvoje glave.

Čevlji za maturantski ples

Pri čevljih prav tako ni potrebno, da gredo stroški v nebesa, vseeno pa pazi, da kupiš kvalitetne čevlje, v katerih boš lahko preživel/a dolgo noč in v njih celo plesal/a. 

Ostali stroški maturantskega plesa

Verjetno ti bodo pri pokrivanju osnovnih stroškov priskočili na pomoč starši. V dokaz dobre volje, pa se potrudi tudi sam/a še kaj zaslužiti z „dobrimi deli“ kot je košnja trave, pomivanje posode, ipd.

Ne glede na to, da bo večerjo in prostor treba plačati že prej, moraš vedeti, da boš tudi sicer na maturancu potreboval/a še nekaj denarja, za kakšno pijačo.

Stroški pijače

Nihče izmed tvojih vrstnikov še ne služi svojega denarja in večina ga nima toliko, da bi lahko kar častili vsem po vrsti. Zato je čisto sprejemljivo, če vsak plača svoj račun. Če si fant zelo želi plačat dekletu pijačo, mu ona to lahko dovoli, sicer pa to ni stvar kavalirstva. Druga stvar je odpiranje vrat in vabilo dekleta na ples...

Torej, če zaključimo...

Z nekaj načrtovanja in domišljije lahko greš na maturantski ples tudi, ne da bi morali starši vzeti družinski kredit za 20 let.

Ni toliko pomembno, če imaš obleko za tisoč evrov in čevlje za sto, ampak, da zase izbrskaš podobo v kateri se boš dobro počutil/a in se zabaval/a.