Maturantska vročica

Je maturantski ples res prilika za legalno uživanje alkohola in nabiranje spolnih izkušenj?

maturantski ples

Tako kot za vse stvari v življenju tudi pri maturancu velja, da je bolje biti črna ovca kot noseča ovca. Preden slediš čredi, razmisli in poskušaj videti nekaj korakov naprej. Kako se lahko izogneš neprijetnim situacijam, ki bi lahko sledile? Nihče si ne želi prebiti noči v ječi, ali še huje v bolnišnici, pobruhan in z izpranim želodcem... Ne podleži mnenjem nekaterih, da je ta večer nekaj tako posebnega, da ga je treba okronati še s kakšnim drznim prelomnim dejanjem.

Počutil/a se boš veliko bolj samozavesten/a in lažje zagovarjal/a svoja stališča, če se na take pritiske vrstnikov že prej psihično pripraviš.

Alkohol in droge na maturantskem plesu

Alkohol in druge vrste drog imajo te lastnosti, da zameglijo presojo in dajejo pogum za stvari, ki jih trezna oseba morda nikoli ne bi počel/a.

Morda svoja stališča o tem že imaš in veš, da ti ne boš tisti/a, ki bi jih užival/a. A ni dovolj le, da paziš kaj ti počneš. Paziti moraš tudi na to kaj počnejo drugi.

Tako imej v prvem planu skrb, kako boš varno prišel/a domov. Najem taksija sploh ni tako slaba ideja. Če se s prijatelji dogovorite, da odidete skupaj, si lahko razdelite stroške in cena na osebo sploh ne bo tako visoka.

Prevoz iz maturantskega plesa

Druga možnost je, da po vas pride nekdo od staršev, kar prav tako ne bi smel biti problem, saj bodo tako veliko bolj pomirjeni glede vaše varnosti.

V vsakem primeru imej pri sebi telefon, za primer, če se zgodi karkoli nepredvidenega.

Seks na maturantskem plesu

Substance kot so alkohol in droge prav tako slabo vplivajo na presojo ljudi, ko gre za spolno poželenje.

Nedolžen flirt in zapeljevanje lahko pijana oseba hitro razume kot namigovanje in vabilo na priložnostni seks. Zato je pomembno, da imaš situacijo ves čas pod kontrolo.

Že same priprave in ples so dovolj vznemirljive in ni potrebe v to mešati še intimnih odnosov tako, mimogrede, kot neko dodatno popestritev dneva. Če imaš o tem drugačno mnenje, potem obvezno uporabi kondom.

Lepi spomini na maturanski ples 

Ples in vrstnike boš ohranil/a v najlepšem spominu tako, da se boš imel/a fajn, da se boš zabaval/a in da ti ne bo treba ničesar obžalovati.

Maturantski večer je lahko čaroben dogodek, vendar pa ne bo edini v tvojem življenju. Še veliko bo takih prelomnic v tvojem življenju, zato nikar ne podleži prepričanju, da je na ta večer pa treba poskusiti vse.

Drži se svojih načel in poslušaj svojo intuicijo. Edina prava stvar je, da uživaš in se imaš lepo na način, ki tebi ustreza.