Pošlji tudi ti svoj prispevek! Lahko pošlješ vic, verz, zgodbico ali pa kar povezavo do zanimivosti, ki jih najdeš na spletu. facebook twitter homepage
eetaq

seks

Prvi seks in kontracepcija

Ne glede na to, koliko sta stara in kako dolgo sta že skupaj, preden se odločita za spolni odnos, poskrbita za zaščito...

Image

Priporočljivo je, da dekle pred prvim spolnim odnosom obišče ginekologa, ki ji svetuje in predpiše ustrezen način zaščite. Kontracepcijskih možnosti je veliko.

Pri stalnem partnerju in rednih spolnih odnosih, ginekolog običajno predpiše kontracepcijske tabletke.

Obstajajo seveda še druge možnosti. Najpogostejša, najenostvanejša in priročna možnost je uporaba kondoma. Kupiti jih je mogoče v skoraj v vsaki trgovini, v drogerijah, lekarnah in celo na bencinski črpalki.

Kondom je tudi relativno učinkovita oblika zaščite pred spolno prenosljivimi boleznimi.

Imaš predsodek, da so punce, ki se zaščitijo oz. nosijo s seboj kondome „lahke“ in da se to ne spodobi? To nikakor ni res. In isto velja za fante.

Oborožitev z znanjem in ustrezno zaščito, kaže na tvojo zrelost in odgovornost do sebe in drugih. 

Še vedno misliš, da otroke nosi štorklja? Ali pa morda verjameš, da se s poljubom prenaša nosečnost? Reši test in dokaži, da se znaš zaščititi! Z znanjem se oboroži v telopediji.

Po skupinskem fotografiranju v šoli, učiteljica poskuša učence prepričati, naj kupijo vsak po eno fotografijo za spomin.

„Samo pomislite, kako lepo se bo spominjati nazaj, ko boste že vsi odrasli... Lahko boste gledali te slike in ugotavljali: tole bila je Katarina, ki je zdaj odvetnica, ali pa: glej ga Matjaža, on je postal zdravnik in...“

Iz zadnje klopi jo dopolni tih posmehljiv glasek: „In tole je bila naša učiteljica. Zdaj je že pokojna.“