Prvi seks

Grabi te panika, ker misliš, da si edina oz. edini v družbi, ki se še ni dal/a dol?

ImageVsi so že razen mene! ti gre po glavi... Ne verjemi vsega, kar slišiš. Nekateri so morda res že izgubili nedolžnost, verjetno pa je tudi precej takih, ki se zlažejo. Lahko pa verjameš, da so tvoji prijatelji oz. prijateljice ravno tako nesigurni glede seksa kot ti.

Statistike kažejo, da večina mladih deklet in fantov nima spolnih odnosov pred 16. letom.

Izguba nedolžnosti je dogodek, ki je kot prvi dan v šoli, prvi poljub ali prva ljubezen. Po tihem komaj čakaš, da se doživiš to avanturo in vidiš kako je. Delaš si velika pričakovanja, tvoja domišljija raztura, potem pa zadeve potekajo čisto drugače, kot si mislil/a.

Izguba nedolžnosti je za nekatere ena lepših izkušenj v življenju in jim ni nič žal, ko se zgodi. Drugim se zdi nekaj čisto povprečnega in se čez leta več sploh ne spomnijo kdaj in kako se je zgodilo. Za nekoga tretjega pa je to lahko tako neugodna izkušnja prvega seksa, da jo želijo za vedno pozabiti.

Ali bo tvoja izkušnja vredna spominjanja ali ne, je veliko odvisno od tebe same/ga in tvojega odnosa, ki ga imaš s partnerjem/ko.

Si zaupata in si vedno lahko povesta svoje pomisleke? Če se o teh stvareh ne moreta ali ne znata pogovoriti oz. se vsakič razvije prepir, potem je to zanesljiv znak, da še nista pripravljena za tak korak.

Nima smisla zatiskati si oči in se prepričevati, da bo vajin odnos boljši, če bosta pač nehala komplicirati in se preprosto dala dol, kljub temu, da eden od vaju ni prepričan ali si tega želi.

Ne podlezita pritisku bolj „izkušenih“ vrstnikov. Iskreno si odgovorita na vprašanje: „Ali je najina zveza dovolj močna, ne glede na to, kaj se lahko zgodi?“   

Se ti danes obeta kakšna novost na področju ljubezni? Preveri horoskop!