Kako preživeti Valentinovo, če si samski/a?

Četudi kaže, da boš na Valentinovo samski/a, to še ni razlog za žalost in samopomilovanje...

Kako preživeti Valentinovo, če si samskiRes je malo moreče samski osebi prenanšati vse te zaljubljence, kako grulijo in si na vsakem koraku izmenjujejo hrepeneče poglede ter drobne pozornosti na Valentinovo. A nikar ne dovoli, da te to spravi v depresijo. Poskušaj gledati na ta dan iz pozitivne plati, izkoristi ga za praznovanje ljubezni do same/ga sebe in svoje svobode ter si brez slabe vesti privošči stvari, ki te navdušujejo, saj nikoli ne veš, koliko časa ti je še namenjenega za uživanje brezskrbnih sladkosti samskega življenja! ;) V nadaljevanju smo ti natrosili nekaj idej, kako lahko preživiš prijetno Valentinovo na zmenku sam/a s seboj in se imaš super!

1. Skupaj s svojo prijateljico plačilno kartico se podaj na sproščujoč sprehod po trgovinah in si privošči kakšno dobroto, ki si jo že dolgo želiš.

Ob tem pa bodi hvaležen/a, da se lahko v velikem loku izogneš prodajnim policam s srčkastimi povšterčki, kičastimi lončki z napisom I Love You in plišastimi zverinami vseh vrst in oblik, ki se v objemu ali kašni drugi kamasutra pozi nastavljajo zaljubljenim parčkom in jih vabijo k nakupu. Bljak!

2. V kinu ali na tv-ju poglej kak hud akcijski film v katerem vsaj enega od potencialnih ljubimcev ubijejo že na začetku (Kill Bill ali katerikoli iz serije Bondov je več kot primerna izbira za to priložnost).

Popolnoma pa se izogni romantičnim filmom vseh žanrov, razen če slučajno uživaš v občutkih melanholičnega samopomilovanja.

3. Namesto svoji dragi polovici, ki je trenutno še ni v tvojem življenju, kupi sebi škatlo najljubših čokoladnih bonbonov in uživaj v vsakem grižljaju.

4. Če obožuješ rože, se ta dan pockrljaj s kakšnim šopkom tvojih najljubših rastlin.

5. Naredi nekaj, kar nisi naredil/a še nikoli v življenju. Poleti s padalom, jahaj lipicanca, vpiši se na plesni tečaj, skoči z elastiko ali karkoli drugega, kar te privlači.

Kakšnikoli športi ali kulturno udejstvovanje so primerni, samo ne hodi poskušati poročnih oblek ali karkoli drugega, kar bi te neprijetno opomnilo, da si samski/a.

6. Zabavaj se z drugimi samski prijatelji. Sposodite si film, naročite pizzo na dom, pojdite plesat ali priredite tematsko Anti-Valentinovo zabavo.

7. Napiši simpatično kartico v pozdrav prijatelju ali prijateljici, ki ga/je že dolgo nisi videl/a ali pa si morda celo bil/a zagledan/a vanj/o. Morda se med vama utrne kakšna iskrica in je naslednje Valentinovo tudi tebi usojeno preživeti ob gruljenju in izlivih ljubezni.

8. Pomagaj komu, ki je morda res osamljen, polepšati dan s kakšno malo pozornostjo. S tem boš polepšal/a dan tudi sebi ter se kljub svojemu samskemu statusu počutil/a ljubljen/a in imel/a dobro mnenje o sebi.

9. Za konec dne si privošči sproščujočo vročo kopel z veliko mehurčki in za posladek zvrni še lonček vroče čokolade.