Prvi seks boli?

Morda tvoj "prvič" ne bo ravno najboljši seks vseh časov...

ImageVsaj za večino punc je prvi spolni odnos majčkeno boleč in nekatere tudi krvavijo, ni pa to pravilo... Pot v vagino zastira deviška kožica, ki se ob prvem spolnem odnosu pretrga, kar zna malo boleti in zaradi tega lahko tudi malo krvaviš.

Spolni odnos pa lahko boli tudi zaradi nesproščenosti in napetih mišic v predelu spolovila. Še posebej, če to počneš prvič in te je strah oz. nisi vajena takih občutkov.

Sčasoma se ti bodo občutki zdeli vedno bolj naravni in prijetni. Nekatere punce se spominjajo, da so šele čez čas in po mnogih poskusih različnih položajev in tehnik, začele uživati v seksu.

Veliko je odvisno tudi od fanta in tako imenovane predigre. Potrebno bo veliko objemov, poljubov, božanja in predvsem zaupanja, da boš dovolj vzburjena, navlažena in se boš lahko brezskbno predala užitkom.

Nič ni narobe, če si s fantom pri vlaženju pomagata z mazili – tako imenovanimi lubrikanti, ki olajšajo penetracijo. Če bosta uporabila kondom se izognita lubrikantom, ki vsebujejo olja, ker poškodujejo gumo.

Rahla bolečina ob penetraciji ni nič nenavadnega, če pa boš čutila močne bolečine potem je prav, da greš na pregled h ginekologu. Zaradi tega naj ti ne bo nerodno.

Včasih se zgodi, da je deviška kožica bolj čvrsta in jo je potrebno kirurško prerezati. Ni nevaren ali zahteven poseg, vendar ga mora opraviti zdravnik.

Vzrok za bolečine pri odnosu pa je lahko tudi v notranjosti tvojih spolnih organov, zato je v tem primeru vsekakor najbolj prav, da obiščeš ginekologa.