Granola
Granola so okusni pečeni kosmiči, bogati z energijo.
Lahko jo narediš v večjih količinah in uporabiš za pripravo zdravih zajtrkov...
Potrebuješ:
- 3 skodelice ovsenih kosmičev,
- 2 skodelici raznih oreškov,
- 1 skodelica sladkega suhega sadja,
- 3/4 skodelice kokosove moke,
- 1/4 skodelice rjavega sladkorja,
- 1/4 skodelice javorjevega sirupa ali medu,
- 1/4 skodelice rastlinskega olja,
- 1/2 čajne žličke soli
Postopek:
Predgrej pečico na 250°C. V eni skledi pomešaj kosmiče, suho sadje, kokos in rjavi sladkor, v drugi pa javorjev sirup, sol in olje.Nato obe mešanici pomešaj med seboj in nadevaj v pekač prekrit s papirjem za peko. Pekač postavi v segreto pečico, kjer naj se granola „peče“ približno 1 uro in 15 minut. Ko kosmiči dobijo enakomerno rjavo barvo jih odstrani iz pečice, presipaj v posodo s pokrovom, dodaj rozine in mešaj, dokler niso vse sestavine enakomerno razporejene.
Pečeno granolo lahko kar takoj uporabiš za pripravo obroka tako, da nekaj žlic kosmičev preliješ s toplim mlekom, jogurtom ali smetanovo kremo in jim po želji dodaš še sveže sadje.
Preostalo ohlajeno granolo tesno zapri s pokrovom in hrani za prihodnje zajtrke.