Muffini s poletnim sadjem

Zavihaj rokave in ustvari mehke kolačke, v katerih se skrivajo koščki dišečih poletnih sadežev!

Image

Za 10 – 12 muffinov običajne velikosti (posodice premera 5 cm) potrebuješ:

  • 280 g moke iz celega pšeničnega zrna,
  • vrečico pecilnega praška,
  • 110 g rjavega sladkorja,
  • 1 jajce,
  • 240 ml mleka,
  • 90 ml rastlinskega olja ali 80 g masla,
  • 170 g svežega, zamrznjenega ali vloženega poletnega jagodičevja (češnje, borovnice, robide, višnje, jagode, ...) - večje sadeže razreži na manjše koščke.

Potek

1. Pečico nastavi na 180°C, pripravi pekač za muffine in vanj naloži papirčke.
2. V večji posodi pomešaj med seboj SUHE SESTAVINE: moko, pecilni prašek in sladkor.
3. V drugi posodi pomešaj MOKRE SESTAVINE. Najprej ročno speni jajce, s pomočjo metlice ali vilic, nato prilij mleko in na koncu še olje ali raztopljeno maslo.
4. Mokre sestavine zlij v posodo s suhimi sestavinami in razmešaj toliko, da niso več vidne sledi moke. Masa mora biti lepljiva, mehka, a ne tekoča.
5. Masi previdno primešaj še sadje.
6. Z žlico napolni papirnate posodice do ¾ volumna in peci najprej 10 minut na temperaturi 180°C (da kolački lepo zrastejo), nato pa še 10-15 minut na 190-200°C. Pečeni imajo rahlo rjavo skorjico na površini.
7. Kolačke vzemi iz pekača in jih še tople ponudi. Preostale hrani v zaprti posodi, da ostanejo sočni. Če stare dan ali dva, preden jih poješ, pogreješ v mikrovalovki, so tako dobri (če ne celo boljši) kot sveže pečeni.
8. Hladni so seveda tudi okusni in zelo pripravni, da jih vzameš s seboj na piknik ali na izlet. 

 

 

 

Naj zažari Eno srce!
Naj v decembru na oknih zasije ENO SRCE in prinese toplino tistim, ki jo najbolj potrebujejo!
Muffini za Halloween in Noč čarovnic
Tu je preprost recept za peko Halloween muffinov, ki jih lahko okrasiš s prikupnimi duhci, pajkci ...
Zodiak, numeorlogija in pomembni datumi v septembru 2024
Sveže strani novega poglavja čakajo, da bodo napisane. Tile datumi bodo pomembni v septembru...
Ambrozija - sadna solata
Solata Ambrozija je enostavna sadna sladica, sveža, kremasta in čudovito barvita, primerna tudi za ...
EKSPLOZIVNOST V ZODIAKU
Katero astrološko znamenje je najbolj nagnjeno k eplozivnim izbruhom?
Majhno ali veliko praznovanje rojstnega dne?
Sinov 6. rojstni dan smo se odločili praznovati le v ožjem družinskem krogu. To je razlog...
Mangov sladoled - sorbet - recept
Ta čudovita zamrznjena poslastica, polna sladkosti zrelega manga in pikantnega pridiha limete, je ...
Poletno družinsko potovanje v Amsterdam
To poletje smo se odločili za malce drugačen družinski oddih. Z Dunaja smo se s spalnikom podali ...
Jogurtov biskvit s sadjem (brez tehtnice in mešalnika)
Rahlo in sočno biskvitno pecivo, katerega priprava je tako preprosta, da jo zmore tudi majhen ...
Kreativni načini za zmanjšanje odpadkov
Kako postati okoljski influencer ob tem pa še vedno uživati v kavi na poti?
Noč pod zvezdami: Opazovanje Perzeidov
Včerajšnji večer je bil nekaj posebnega. Otroka uživata na morju, midva pa sva imela ...
Morda mi gre bolje kot mislim?
Tudi v težkih in nesigurnih časih je prav, da na življenje pogledamo s prave perspektive...