Pečene banane s čokolado
Pa kaj, če te imajo za opico, ker imaš rad/a banane! Menda so pametne živali. Že vedo, kaj je dobro, ne?
Potrebuješ:
- šop ne preveč zrelih banan,
- tablico temne čokolade,
- po želji tudi stepeno sladko smetano.
Količine banan in čokolade so seveda odvisne od števila lačnih ust.
Priprava:
1. Neolupljene sadeže najprej umij, kot recimo umiješ jabolko. V vsakega z nožem naredi zarezo po celotni dolžini in vanj zatlači po dva (ali več) koščka čokolade.
2. Tako opremljene banane položi v kozico in segrevaj na štedilniku pri srednji temperaturi.
3. Banane so pečene, ko olupek počrni in se čokolada raztopi v notranjost. Pred serviranjem jih lahko opremiš še s stepeno sladko smetano ali kepico sladoleda.
4. V želodec jih najlažje pospremiš z žličko, s katero postrgaš notranjost. Olupke pa le pusti.
Želiš poskusiti tudi druge dobrote? Preveri, kaj še skriva rubrika šmorn!