računalnik ali fotoaparat?

theoneblondie • Od: 8.2.2012 • Prispevkov: 197
računalnik ali fotoaparat? 30.7.2012 15:28
Zdravo!

Ker bom kmalu imela rojstni dan in ker grem na medijsko šolo v celje, me zanima kaj bi mi bolj prav prišlo... računalnik ali fotoaparat?

Sicer imam doma že 2 prenosna računalnika, lenovo in acerja, ampak uporabljam samo še lenovo, ker je bil acer moj prvi prenosni računalnik (torej veste približn kolk je star...)... Laughing

Fotoaparata res da nimam (denar me je*e po domač povedan) in problem je, da se ne spoznam ravno na njih... Sad
Zato res potrebujem malo ISKRENE pomoči, ker kar sem brala na internetu (vse tiste najstnice, ki se kregajo ali je boljši canon ali nikon, ne povejo pa nič pametnega) me ni prepričal Confused ... sama sem mogoče res malo bolj za canona , ampak kot sem že rekla se ne spoznam na fotoaparate dovolj dobro, zato bi mi prav prišla pomoč od nekoga, ki se kolikor toliko spozna na to (ne zaupam prodajalcem v trgovini, ki ti hočejo podtakniti vse kar imajo)...

haha, torej računalnik ali fotoaparat? kater?
evica5 • Od: 16.11.2010 • Prispevkov: 349 • Kraj: Ljubljana
Re: računalnik ali fotoaparat? 30.7.2012 15:46
js pravm da komp, če tut un drug ni več dobr. drgač pa fotič, ampak tut js nevem ker (:
Re: računalnik ali fotoaparat? 30.7.2012 16:38
hah res nevem
anabanana • Od: 13.4.2010 • Prispevkov: 229 • Kraj: Velenje!!! :)
Re: računalnik ali fotoaparat? 30.7.2012 16:53
Js ti rečem fotoaparat...Zdej kirga uzet je pa odvisno kok dnarja maš:D
Nikon D600 je že fajn, z njim so posneli neki epizod dr.housa... :)
Mal si preber al pa napiš na kak računalniško-fotografski forum, tam bojo najbolj točn odpisal kk pa kej:D
Re: računalnik ali fotoaparat? 31.7.2012 16:48
če boš uzela fotoaparaat ti priporočam nikon d5000
Re: računalnik ali fotoaparat? 31.7.2012 17:19
Sladoled99 pravi:

zakaj ga pa priporočaš?
denkoboy2 • Od: 23.5.2011 • Prispevkov: 18
Re: računalnik ali fotoaparat? 31.7.2012 17:38
Jas bi ti priporočo komp in to Apple MacBook Air 11 ali 13" z 128gb SSD saj je zelo prenosen in praktičen za vsakdanjo uporabo.
Sladoled99 • Od: 22.4.2011 • Prispevkov: 26
Re: računalnik ali fotoaparat? 31.7.2012 17:59
theoneblondie pravi:
Sladoled99 pravi:

zakaj ga pa priporočaš?

kr je zlo dobr, ima 12,3 milijonov slikovnih pik, ima zelo dobro makro **** izboljšano, hitro zaporedno fotografiranje - 4 posnetki na sekundo... pa še lep je Smile --> [link]
Re: računalnik ali fotoaparat? 31.7.2012 18:05
denkoboy2 pravi:
Jas bi ti priporočo komp in to Apple MacBook Air 11 ali 13" z 128gb SSD saj je zelo prenosen in praktičen za vsakdanjo uporabo.

jaz bi si seveda kupila MBA, še rajši nove MBP z Retina zasloni... ampak če pomislim, bi mi mogoče bolj prav prišel en soliden fotoaparat, ki bi ga lahk nadgrajevala...
Timo3113 • Od: 22.2.2011 • Prispevkov: 269
Re: računalnik ali fotoaparat? 1.8.2012 17:29
blondi,
MBPr ni misljen za lajike, ki prenosnik rabijo za mail, splet in word, ... Ta prenosnik je za pro uporabnike. Ti vedo zakaj bodo posegli po tem prenosniku.

Vreden je vsakega EUR.

to je sicer mnenje iz enega foruma,se pa vsekakor strinjam z njim...močno dvomim,da bi kdo iz tega najstniškega foruma potreboval trenutno the best computer (resnično najbolši za moje pojme).za ta denar,torej skoraj dva jurja in pol,nameninakupu solidnea macbooka air,ki bo pomojem čisto zadosti za tvoje potrebe,z ostankom pa se da kupiti tudi zelo soliden fotoaparat (osnovni model retina BREZ dodatkov,torej tipkovnice,miške itd.,je 2.390?mče se ne motim...soliden mba Z DODATKI in 256gb (opmoje dovolj,če ostalo shranjuješ na zunanji disk) pa (http://www.istyle.eu/si/mac/macbook-air/macbook-air-13-15.html)-okvirno govorim,z dodatki 1.600,z ostalimi 750? si pa kupiš fotoaparat,dvomim,da potrebuješ zelo dober fotoaparat. moje mnenje
LP

Uporabi pamet, ko si 'gor',
da ne bo problemov, ko greš 'dol'!

Zaradi tvoje varnosti med sodelovanjem v Forumu ali na Čveku ne objavljaj svojih osebnih podatkov, imena, priimka, naslova, kjer stanuješ, e-naslova, telefonske številke, ne razlagaj, v katero šolo hodiš in ne objavljaj svojih fotografij ali povezav do njih.

Prav tako na Forumu ali Čveku ne objavljaj osebnih podatkov in fotografij ali povezav do svojih prijateljev in znancev, niti jih ne pošiljaj po mejlu osebam, s katerimi se srečuješ na netu.

Če se s sogovorniki ne strinjaš, jim to lahko vljudno poveš. Nadzor nad Forumom in Čvekom ima uredništvo spletnega mesta eetaq.si, ki si pridržuje pravico, da žalitve, zmerjanja, neplačane oglase in druge neprimerne vsebine izbriše po lastni presoji. Če ti kaj ni všeč, oz. imaš kakšno pripombo povezano s vsebino Foruma ali Čveka, nam pošlji mejl na urednistvo@eetaq.si.