Zaljubljena v prijatelja?

Skrivaj ti je bil všeč že od nekdaj? Rada bi ugotovila, če tudi On čuti isto?

ImageNaj mu sploh poveš? Lahko s tem ogroziš vajino prijateljstvo? Izbira je tvoja! A preden karkoli storiš, dobro premisli in si pridi na čisto s svojimi čustvi. Si prepričana, da ni le bežna zaljubljenost? Površnost lahko pokvari ali celo uniči vajin odnos za vselej.

Če je zaseden...

Če je srečno zaljubljen v neko drugo dekle, potem je verjetno neprimerno, nefer in tudi zate nesmiselno, da posegaš v njun odnos. Naj te še tako mika, da bi ju spravila narazen, boš to težko izpeljala, ne da bi sebi zmanjšala ugled v njegovih očeh.

Si pripravljena potrpeti, da obstoječa zveza razpade in boš potem ti tista, ki ga bo tolažila in pobirala skupaj? Si res želiš igrati vlogo sestre usmiljenke?

Kaj pa če nikoli ne bo zapustil dekleta, ki ti je na poti? Bodi dostojanstvena, sprejmi življenje tako kot je in pusti, da te ljubezen najde drugje.

Če je prost...

Imaš srečo, ker v njegovem življenju še ni dekleta s katerim bi bil raje, kot s tabo. Vseeno se hočeš prepričati, če tudi on čuti tako, kot ti?

Lahko poskusiš z nedolžnim spogledovanjem, ob tem pa bodi pozorna, če mu je igra všeč. 100% itak ne boš nikoli, razen, če si naletela na ekstremno pogumnega tipa, ki bo navalil nazaj in te podrl s strastnim poljubom. Takih pa ni veliko. Tisti ki so, pa se po navadi hitro pokvarijo.

Bodi pogumna, to pa že.

Najdi primeren, miren trenutek, ko bosta sama in ga vprašaj, če bi šel s tabo ven. Ja, na zmenek. Ja, na tak... več-kot-prijatelja zmenek. A brez velikih pričakovanj in pritiskov. Bodi pripravljena na zavrnitev, hkrati pa upaj na najboljše.

Svojega poguma raje ne izzivaj preveč. Še posebej ne z alkoholom in z obešanjem tipu okrog vratu ter moledovanjem, kako lep par bi bila in kako si ti že tri leta zatrapana vanj... S takim obnašanjem boš zelo verjetno dosegla ravno nasprotno – tip bo pobegnil.

Če reče „ne“

Če bo rekel „ne“, še vedno lahko ostaneta prijatelja. Brez zamer in hudih besed, ne glede na to, kako zelo si razočarana. On pač ne vidi stvari drugače, ko jih vidiš ti.

Potrudi se ohraniti stike z njim, vendar pa v svoji glavi ne napihuj te zgodbe o neuslišani ljubezni in si ne dopoveduj, da je On edini zate na tem svetu. Reci si, da je to pač bila ena izmed življenjskih izkušenj, katerim se ne moreš izogniti, ker se zgodijo vsakemu. 

Sploh pa zadeva ni tako pomembna, da bi te smela predolgo obremenjevati. Živeti moraš naprej, spoznavala boš nove ljudi, se imela lepo in našla fanta, ko bo čas za to.

In če reče „ja“?

Ti srečnica! Zdaj se lahko mirno onesvestiš in pustiš, da te tip prestreže v svoj objem.