Pošlji tudi ti svoj prispevek! Lahko pošlješ vic, verz, zgodbico ali pa kar povezavo do zanimivosti, ki jih najdeš na spletu. facebook twitter homepage
eetaq arrow teens arrow telopedija

telopedija

kontracepcijska tabletka

Hormonska metoda kontracepcije. Kontracepcijske tablete vsebujejo ženske spolne hormone, ki preprečujejo zanositev. To je zelo preprosta razlaga in natančnejša pojasnila, kako stvar deluje, lahko poiščemo v zdravstvenih leksikonih, za nas pa je pomemben le naslednji podatek: hormonske tablete sodijo med najzanesljivejše pripomočke za preprečevanje neželene nosečnosti. Juhu.

Seveda delujejo le, če jih jemljejo ženske. Moških kontracepcijskih tabletk še ne poznamo. Dame morajo jemati tabletke po določeni shemi: od prvega dne menstruacije se jemljejo 21 dni vsak dan po ena tabletka. Potem sledi 7-dnevni premor, v katerem se tablete ne jemljejo - to je čas za menstruacijo, osmega dne pa se vse skupaj začne znova. Ena tabletka vsak dan - prežene vse skrbi stran. Pomembno je le, da katere ne izpustimo.

Tabletke ne vplivajo na sposobnost kasnejše zanositve, primerne pa so za vse zdrave ženske, tudi za najstnice. Lahko jih začnemo uporabljati že po šestih rednih menstruacijah. Predpisal pa jih bo ginekolog na našo željo.

In še nekaj prednosti uporabe kontracepcijskih tabletk: zmanjšamo tveganje za vnetje rodil ter raka na maternici in jajčnikih, menstruacija je pogosto krajša in manj boleča, omilimo lahko težave zaradi nečiste kože. In najpomembnejše: ko nas zagrabi, se lahko prepustimo zabavi. Še enkrat juhu.na začetek kategorije telopedija
Tri ženske so skupaj delale v isti pisarni in so imele žensko za šefico.

Vsak dan je šefica odšla iz službe že precej pred iztekom delovnega časa. Punce so sklenile, da bodo tudi one začele odhajati prej. Konec koncev, šefica ni nikoli poklicala nazaj v službo in le kako naj bi vedela, da jih ni tam?

Črnolaska je odšla prva. Napotila se je naravnost domov in se lotila vrtnarjenja. Presadila je nekaj zelenjave in obrezala vrtnice, potem pa je prišla njena hčerka iz šole in ji je pomagala napraviti domačo nalogo.

Rdečelaska je bila srečna, da je lahko odšla prej, kajti fant jo je povabil na večerjo in je imela tako dovolj časa, da se je lepo uredila in pripravila zanj.

Blondinka je bila zelo vesela, da bo lahko prišla domov prej in presenetila brezposelnega moža. Ampak ko je prišla domov, ga ni bilo nikjer. Potem je iz spalnice zaslišala čudne glasove. Potiho se je prikradla do vrat spalnice in potihoma odškrknila vrata. Imela je kaj videti... Njen mož je bil v postelji z njeno šefico. Ona je jahala na njem in iz grla so ji prihajali nerazločni zvoki. Prav potihoma je zaprla vrata in se kradoma izmuznila iz hiše.

Naslednji dan, ob opoldanski kavi, sta črnolaska in rdečelaska objavili, da bosta spet odšli prej iz službe. Vprašali sta blondinko, če bo prej odšla tudi ona. "Ni govora," je rekla blondinka: "včeraj bi me šefica skoraj dobila!"