Pošlji tudi ti svoj prispevek! Lahko pošlješ vic, verz, zgodbico ali pa kar povezavo do zanimivosti, ki jih najdeš na spletu. facebook twitter homepage
eetaq arrow teens arrow odkrito arrow Tri besede

odkrito

Tri besede

Ko sem imela 13 let, sta se starša ločila...

ločitev starševOdrasla sem pri mami. Oče je pil in pretepal mamo, domov ga ni bilo cele tedne in še ko je prišel, nama je pobral ves denar. Bil je res hudo. Toda z ločitvijo se vseeno nisem mogla sprijazniti...

Z mamo sva se preselili dobesedno na drug konec Slovenije in očeta sem vse redkeje srečevala. Na koncu sem ga videla le še enkrat na leto. Pred mesecem dni pa je moj oče zbolel. Odšla sem ga obiskat v bolnišnico in zdel se mi je čisto drugačen. Izmučen, žalosten, naveličan obupan nad življenjem.

Zasmili se mi je. Ko me je zagledal, so se mu zaiskrile oči. Rekel mi je: "Vedel sem, da boš prišla." V sebi sem si prikimala. Prijel me je za roko in me tako držal dolgo, dolgo časa. Naenkrat pa so iz mojih ust prišle tri besede. Podzavestno. Iskreno. "Rada te imam."

Solze so mi stopile v oči in tudi on je zajokal. Tako sva jokala dobro uro. Potem mi je rekel: "Tudi jaz tebe. Zdaj lahko v miru umrem." To me je zadelo, vendar sem zaslutila, da ima na žalost prav. Dobesedno z ljubeznijo sva se poslovila.

Naslednji dan me je mama poklicala, da je oče umrl. Umrl v spanju. V miru. Z mislijo, da ga ima kljub napakam, nekdo rad. Njegova hči.

P.

Pride stara mama, že v poznih letih h ginekologu in prosi za kontracepcijske tabletke.

Dohtar začuden gleda, potem pa vpraša:
"Ja, mamca, kaj pa boste vi s temi tabletkami?"

"Ja, veste gospod doktor, te tabletke me zelo pomirjajo."

"Pomirjajo?"

"Ja. Pomirjajo. Vsako jutro dam vnukinji eno v mleko, potem pa sem cel dan mirna ..."