Fit krompirček za lenobe
Obožuješ ocvrt krompirček, a te skrbijo kalorije?
Kupi zamrznjenega in ga speci v pečici, brez kapljice maščobe in skoraj brez truda!
Potrebuješ:
- vrečko zamrznjenega narezanega krompirčka,
- pekač za peko v pečici ali ponev (najbolje teflonsko) za peko na štedilniku.
Priprava:
1. Primerno količino zamrznjenega krompirčka stresi v ponev in postavi v pečico, ki jo naravnaš na temperaturo kakšnih 200°C. Če obvladaš pečico in vse njene gumbe, lahko uporabiš ventilatorski način ogrevanja.
2. Pri peki na štedilniku nastavi gumb na srednjo temperaturo in ponev pokrij s pokrovko, da zagotoviš dovolj visoko temperaturo. Krompirček večkrat pomešaj s kuhalnico.
3. Krompriček je pečen, ko je lepe zlate barve.
4. Še vročega stresi na krožnik, posoli, prižgi TV... in se brez slabe vesti spremeni v kavčkrompir.
Opomba: 100g ocvrtega krompirčka vsebuje približno 50g maščobe, spečen na opisan način pa samo 5g maščobe, torej 10-krat manj!
Želiš poskusiti tudi druge dobrote? Preveri, kaj še skriva rubrika šmorn!