Fit krompirček za lenobe

Obožuješ ocvrt krompirček, a te skrbijo kalorije?

nizkokaloričen pečen krompiček

Kupi zamrznjenega in ga speci v pečici, brez kapljice maščobe in skoraj brez truda!

Potrebuješ:

  • vrečko zamrznjenega narezanega krompirčka,
  • pekač za peko v pečici ali ponev (najbolje teflonsko) za peko na štedilniku.

Priprava:

1. Primerno količino zamrznjenega krompirčka stresi v ponev in postavi v pečico, ki jo naravnaš na temperaturo kakšnih 200°C. Če obvladaš pečico in vse njene gumbe, lahko uporabiš ventilatorski način ogrevanja.

2. Pri peki na štedilniku nastavi gumb na srednjo temperaturo in ponev pokrij s pokrovko, da zagotoviš dovolj visoko temperaturo. Krompirček večkrat pomešaj s kuhalnico.

3. Krompriček je pečen, ko je lepe zlate barve.

4. Še vročega stresi na krožnik, posoli, prižgi TV... in se brez slabe vesti spremeni v kavčkrompir.

Opomba: 100g ocvrtega krompirčka vsebuje približno 50g maščobe, spečen na opisan način pa samo 5g maščobe, torej 10-krat manj!

Želiš poskusiti tudi druge dobrote? Preveri, kaj še skriva rubrika šmorn!