Pošlji tudi ti svoj prispevek! Lahko pošlješ vic, verz, zgodbico ali pa kar povezavo do zanimivosti, ki jih najdeš na spletu. facebook twitter homepage
eetaq arrow status arrow šmorn arrow Muffini s poletnim sadjem

šmorn

Muffini s poletnim sadjem

Zavihaj rokave in ustvari mehke kolačke, v katerih se skrivajo koščki dišečih poletnih sadežev!

Image

Za 10 – 12 muffinov običajne velikosti (posodice premera 5 cm) potrebuješ:

  • 280 g moke iz celega pšeničnega zrna,
  • vrečico pecilnega praška,
  • 110 g rjavega sladkorja,
  • 1 jajce,
  • 240 ml mleka,
  • 90 ml rastlinskega olja ali 80 g masla,
  • 170 g svežega, zamrznjenega ali vloženega poletnega jagodičevja (češnje, borovnice, robide, višnje, jagode, ...) - večje sadeže razreži na manjše koščke.

Potek

1. Pečico nastavi na 180°C, pripravi pekač za muffine in vanj naloži papirčke.
2. V večji posodi pomešaj med seboj SUHE SESTAVINE: moko, pecilni prašek in sladkor.
3. V drugi posodi pomešaj MOKRE SESTAVINE. Najprej ročno speni jajce, s pomočjo metlice ali vilic, nato prilij mleko in na koncu še olje ali raztopljeno maslo.
4. Mokre sestavine zlij v posodo s suhimi sestavinami in razmešaj toliko, da niso več vidne sledi moke. Masa mora biti lepljiva, mehka, a ne tekoča.
5. Masi previdno primešaj še sadje.
6. Z žlico napolni papirnate posodice do ¾ volumna in peci najprej 10 minut na temperaturi 180°C (da kolački lepo zrastejo), nato pa še 10-15 minut na 190-200°C. Pečeni imajo rahlo rjavo skorjico na površini.
7. Kolačke vzemi iz pekača in jih še tople ponudi. Preostale hrani v zaprti posodi, da ostanejo sočni. Če stare dan ali dva, preden jih poješ, pogreješ v mikrovalovki, so tako dobri (če ne celo boljši) kot sveže pečeni.
8. Hladni so seveda tudi okusni in zelo pripravni, da jih vzameš s seboj na piknik ali na izlet. 

 

 

 

Nežka pride domov iz šole vsa nasmejana in reče mami: "Jurček mi je danes pokazal svojega lulčka!"

Še preden se mama zaskrbljeno zave, Nežka nadaljuje: "Spomnil me je na arašid."

Mama si oddahne in se nasmehne: "Tako majhen je bil?"

Nežka odgovori: "Ne.... slan!"
Misel dneva: Da bi bil srečen...
Da bi bil srečen moraš... Pustiti za seboj kar je končano. Biti hvaležen za to kar je ostalo. Se ...
Pomarančni sok za leno prebavo
Če imaš težave z zaprtjem in leno prebavo, prebudi svoje črevesje s pitjem 100% pomarančnega ...
Pravilo 5x5 - Misel dneva
Če ne bo pomembno čez 5 let, ne porabi več kot 5 minut, da se vznemirjaš. - eetaq.si
Poletna oblekica
Preproste stvari so običajno najlepše. Poglej, kako s pomočjo velike pisane rute ustvariš ...
Čas z otroci - Misel dneva
Nikoli se ne boš ozrl na svoje življenje in pomislil: "Preveč časa sem preživel s svojimi ...
5 sekundni filmi - Top 20
Najboljši filmi za tiste, ki nimajo preveč časa. Skratka, kratki filmi. Samo 5 sekund.
Velika noč - Misel dneva
Velika noč je edini dan v letu, ko upaš nositi vsa jajca v eni košari. ;-) Vesele praznike! ...
Hitrost ubija!
Hitrost vznemirja, a tudi ubija. Ko pospešiš, ogrožaš življenja. Če ne verjameš, si poglej ...
Misel dneva: O fantih
Malih fanov se ne sme pošiljati spat. Potem se vedno zbudijo en dan starejši. - Peter Pan
Manekenke kuhajo
Jasno je, da morajo manekenke in supermodeli paziti na svojo prehrano. Zanimivo pa je pogledati ...
Branje dlani
Včasih ni treba biti Sherlock Holmes, da iz dlani človeka razbereš, kaj počne v življenju. ...
Kosilo s prijateljem
Navdihujoča zgodba ponosne ameriške mame, ki sinu pripravlja dvojno kosilo. Le ta ga deli s ...