Pečene banane s čokolado

Pa kaj, če te imajo za opico, ker imaš rad/a banane! Menda so pametne živali. Že vedo, kaj je dobro, ne?

pečene banane

Potrebuješ:

  • šop ne preveč zrelih banan,
  • tablico temne čokolade,
  • po želji tudi stepeno sladko smetano.

Količine banan in čokolade so seveda odvisne od števila lačnih ust.

Priprava:

1. Neolupljene sadeže najprej umij, kot recimo umiješ jabolko. V vsakega z nožem naredi zarezo po celotni dolžini in vanj zatlači po dva (ali več) koščka čokolade.


2. Tako opremljene banane položi v kozico in segrevaj na štedilniku pri srednji temperaturi.


3. Banane so pečene, ko olupek počrni in se čokolada raztopi v notranjost. Pred serviranjem jih lahko opremiš še s stepeno sladko smetano ali kepico sladoleda.


4. V želodec jih najlažje pospremiš z žličko, s katero postrgaš notranjost. Olupke pa le pusti.
 

Želiš poskusiti tudi druge dobrote? Preveri, kaj še skriva rubrika šmorn!