Pošlji tudi ti svoj prispevek! Lahko pošlješ vic, verz, zgodbico ali pa kar povezavo do zanimivosti, ki jih najdeš na spletu. facebook twitter homepage
eetaq

seks

Kako uporabim kondom?

Ne glede na to ali imaš redne spolne odnose, ali pa te sreča obišče le občasno, je pametno, da se založiš z gumicami in znanjem.

ImageKondomi vaju s punco ali fantom poleg neželene nosečnosti varujejo tudi pred spolno prenosljivimi boleznimi. Seveda pa ni dovolj le, da zadevico imaš pri sebi. Moraš jo znati tudi uporabiti in paziti na nekatere dejavnike, ki bi lahko pokvarili tvoje dobre namene.

  • Preveri rok trajanja! Kondomi se namreč sčasoma osušijo in razpokajo in kot taki, niso več uporabni.
  • Uporabljaj kondome iz lateksa, saj naj bi le ti nudili najboljšo zaščito pred spolno prenosljivimi boleznimi. Če si na lateks alergičen/a poskusi s kondomi iz poliuretana.
  • Za dodatno vlaženje uporabi lubrikante na vodni osnovi! Razna olja in kreme lahko poškodujejo površino kondoma in povzročijo, da se le ta strga.
  • Zavojček s kondomom odpiraj previdno in nikoli z zobmi! Razumljivo, da ti zaradi vzburjenosti peša potrpljenje, a vseeno poišči na zavojčku zarezo za odpiranje in ga pretrgaj pazljivo, da ne poškoduješ kondoma.
  • Ko kupuješ kondome, izberi takšne, ki imajo na konici rezervarček za seme. Pred natikanjem primi rezervarček z dvema prstoma, da iztisneš zrak, ki bi lahko ob pritisku povzročil pok kondoma.
  • Če si pri natikanju kondoma pomotoma zunanjo stran kondoma obrnil/a noter, ga zavrzi in uporabi drugega.
  • Ko sta končala, penis umakneta vzvratno iz vagine tako, da hkrati ob korenu penisa fant drži še za rob kondoma, da se le ta ne bi snel.

Res se vse to sliši bolj komplicirano kot pilotiranje vojaškega aviona, vendar v praksi sploh ni tako težko. Sprejmita oba to kot del igre. Tudi z vožnje s kolesom se nihče ne nauči v prvem poskusu, ne?

 

Mama v kuhinji pripravlja večerjo, ko se mala Neža vprašujoče zazre vanjo in reče: „Mami, od kod pridejo otroci?“

Mama: „ Glej Neža dragica, mami in ati se zaljubita in se poročita. Neke noči gresta skupaj v spalnico, se poljubljata in potem imata spolni odnos.“

Mala Neža gleda še bolj začudeno kot prej.

Mama ji dodatno razloži: „Pri spolnem odnosu očka vtakne svoj penis v mamino vagino in tako dobita otroka. Razumeš dragica?“

Neža: „Ampak mami, zadnjič ko sem prišla v vajino spalnico, je očka imel svoj penis v tvojih ustih. Kaj si pa takrat dobila?“

Mama se ji zarotniško nasmehne: „Prstan, dragica, čudovit prstan iz 24-karatnega zlata.“