Pošlji tudi ti svoj prispevek! Lahko pošlješ vic, verz, zgodbico ali pa kar povezavo do zanimivosti, ki jih najdeš na spletu. facebook twitter homepage
eetaq

seks

Kako uporabim kondom?

Ne glede na to ali imaš redne spolne odnose, ali pa te sreča obišče le občasno, je pametno, da se založiš z gumicami in znanjem.

ImageKondomi vaju s punco ali fantom poleg neželene nosečnosti varujejo tudi pred spolno prenosljivimi boleznimi. Seveda pa ni dovolj le, da zadevico imaš pri sebi. Moraš jo znati tudi uporabiti in paziti na nekatere dejavnike, ki bi lahko pokvarili tvoje dobre namene.

  • Preveri rok trajanja! Kondomi se namreč sčasoma osušijo in razpokajo in kot taki, niso več uporabni.
  • Uporabljaj kondome iz lateksa, saj naj bi le ti nudili najboljšo zaščito pred spolno prenosljivimi boleznimi. Če si na lateks alergičen/a poskusi s kondomi iz poliuretana.
  • Za dodatno vlaženje uporabi lubrikante na vodni osnovi! Razna olja in kreme lahko poškodujejo površino kondoma in povzročijo, da se le ta strga.
  • Zavojček s kondomom odpiraj previdno in nikoli z zobmi! Razumljivo, da ti zaradi vzburjenosti peša potrpljenje, a vseeno poišči na zavojčku zarezo za odpiranje in ga pretrgaj pazljivo, da ne poškoduješ kondoma.
  • Ko kupuješ kondome, izberi takšne, ki imajo na konici rezervarček za seme. Pred natikanjem primi rezervarček z dvema prstoma, da iztisneš zrak, ki bi lahko ob pritisku povzročil pok kondoma.
  • Če si pri natikanju kondoma pomotoma zunanjo stran kondoma obrnil/a noter, ga zavrzi in uporabi drugega.
  • Ko sta končala, penis umakneta vzvratno iz vagine tako, da hkrati ob korenu penisa fant drži še za rob kondoma, da se le ta ne bi snel.

Res se vse to sliši bolj komplicirano kot pilotiranje vojaškega aviona, vendar v praksi sploh ni tako težko. Sprejmita oba to kot del igre. Tudi z vožnje s kolesom se nihče ne nauči v prvem poskusu, ne?

 

vic dneva :)

NJEN dnevnik:
V soboto zvečer se mi je zazdel nekam čuden. Dobila sva se v bifeju in popila pijačo. Pomislila sem, da sem jaz kriva za njegovo razpoloženje, ker sem bila celo popoldne v shopingu s prijateljico in malo zamudila na zmenek, ampak on ni nič rekel. Pogovor se je zatikal, pa sem mu predlagala, da greva na kako bolj mirno mesto, da bi se v miru pogovorila. Šla sva v restavracijo, ampak on se je še naprej čudno obnašal. Z mislimi je bil nekje odsoten. Vprašala sem ga, kaj mu je, pa mi je samo odgovoril, da to nima veze z mano. Odgovor mi ni zvenel ravno prepričljivo. Ko sva se z avtom vračala domov, sem mu rekla, da ga imam rada, ampak on ni nič odgovoril, samo roko je položil na moje rame. Nisem si znala razložiti njegovega obnašanja, saj mi ni rekel, da me ima rad. Čisto nič ni rekel. Postajala sem vedno bolj zaskrbljena. Ko sva prišla domov, sem pomislila, da me mogoče hoče zapustiti. Poskušala sem navezati pogovor, a on je samo prižgal TV in odsotno gledal program, kot da mi hoče povedati, da je med nama konec. Na koncu sem odnehala in rekla, da grem spat. Nekaj minut kasneje je prišel tudi on. Na moje presenečenje se je odzval na moje božanje in se ljubil z mano. Ampak še vedno je bil nekoliko raztresen. Hotela sem ga soočiti s situacijo in se pogovoriti, ampak on je samo zaspal. Začela sem jokati in jokala sem, dokler nisem zaspala. Ne vem več, kaj storiti. Prepričana sem, da ima drugo! Moje življenje je popolna katastrofa!

NJEGOV dnevnik:
Maribor je danes izgubil. Sranje. Ampak seks je bil pa dober.
e-pošta | info | pravna obvestila | oglaševanje