Babji žur

Mama je dovolila, da tvoje najboljše prijateljice ob koncu tedna smejo prespati pri tebi. Parti, parti, parti!!!

žur s prijatelji
Foto: Karantanija Cinemas

Kako poskrbeti, da se boste imele noro dobro? Morda ti pride prav nekaj idej... 

Skoči v videoteko in si izposodi dober film. Tako boš že v uvodu ustvarila vzdušje, kakršno želiš, da se nadaljuje pozno v noč. Lahko pa seveda načrtuješ filmski maraton, pripraviš filme različnih žanrov, družbo pa založiš s primernimi količinami kokic, čipsa in drugih slastnih prigrizkov.

Filmski maraton

Zgodbe velikega platna, ki punc skoraj ne morejo razočarati:

  • Pravzaprav ljubezen (Love Actually),
  • Blondinka s Harvarda (Legally Blonde),
  • Notting Hill,
  • 10 stvari, ki jih sovražim na tebi (10 things I hate about you),
  • Nimaš pojma (Clueless)...
  • Če ste vse dovolj korajžne, potem pa ugasnite luči in si v soju sveč poglejte lepega Johnyja Deppa in Christino Ricci v Brezglavem jezdecu (Sleepy Hollow).

Klepet je bistvo prave zabave. Ko punce pokažejo prve znake zaspanosti, poskrbi za preobrat v scenariju. Predlagaj igre v katerih boste klepetulje dobile priložnost za opravljanje. Kako izvedeti, ali je Nina res zagledana v temnega Marka?

Igre resnice

Prisotnim razdeli pisala in vsaki dva kosa papirja. Na prvi list naj vsaka napiše po eno, čim bolj zvito vprašanje, na drugega pa svoje ime.

Listke z imeni stresite v eno skledo, tiste z vprašanji pa v drugo. Premešate in vlecite. Punca katere ime je na listu, prva odgovarja na vprašanje, ki ga izvleče. Njenemu zgledu sledite še ostale. Bistvo igre je, da vsaka izmed vas MORA iskreno odgovoriti na vprašanje, sicer sledijo kazni. In tu ni milosti.

Žrtve resnice lahko izberete tudi tako, da posedete v krogu na tla, na sredo položite prazno steklenico in jo zavrtite. Igra se imenuje "flaa resnice". Tista na katero pokaže steklenica, mora iskreno odgovoriti na vprašanje, ki ji ga postavi ostala družba, sicer... vemo, kaj sledi.

Najljubše reči

Že vabila na zabavo opremi s prošnjo, da vsaka povabljenka s seboj prinese predmet, ki o njej največ pove. Tako boš poskrbela, da se bo o tvoji zabavi govorilo, še preden se bo sploh začela. Punce bodo imele čas za razmislek o sebi, pripovedovanje zgodb povezanih s predmeti pa vas bo še bolj povezalo in utrdilo prijateljske vezi.

Preobrazba

Klepet in kroženje govoric lahko popestriš z revijo norih frizur in ličenja. Potegni na plano zaloge lepotilnega orožja (šminke, pudri, krtače, navijalke, likalnik za lase, bleščice, itd.). Dajte si duška in ustvarjate kreacije in pričeske, ki si jih ne bi upali najbolj ekstravagantni mojstri modnega sveta.

Časovna kapsula

Vse kar ste doživele, je nepozabno, zato teh norih trenutkov ne pozabite dokumentirati. Pripravi simpatično kovinsko škatlico v katero boste zložile spomine povezane z zabavo.

Fotografije divjih pričesk, morda celo predmeti, ki so jih punce prinesle s seboj, vsa nora vprašanja in razkrite skrivnosti bodo nekoč dragocen spomin.

Skrbno jih zberite in škatlo zapečatite. Naslednji dan, preden odide vsaka na svojo stran, časovno kapsulo skupaj zakopljite na skrivnem mestu. Dogovorite se za datum v prihodnosti, ko se boste spet zbrale in odkopale sladke, stare spomine. 

V življenju punce se dogajajo stvari, ki jih mora deliti s prijateljicami. Pa naj so to divje zabave ali mirni večeri, ko tičite pri tebi doma, opravljate, se hihitate ali tolažite v svoji družbi kakšno revico z zlomljenim srcem. Kako v takih primerih sprejemaš odgovornost gostiteljice? Reši test in preveri!