Pošlji tudi ti svoj prispevek! Lahko pošlješ vic, verz, zgodbico ali pa kar povezavo do zanimivosti, ki jih najdeš na spletu. facebook twitter homepage
eetaq arrow teens arrow odkrito arrow Zbogom balerina!

odkrito

Zbogom balerina!

Postajala sem ženska, vendar nisem mislila, da bo to, moje življenje obrnilo čisto na glavo...

baletka Moja mama si, kot najbrž vsaka druga želi, da bi njen otrok nekaj dosegel v življenju. Komaj sem začela prav hoditi, že me je vpisala v plesno šolo in kmalu zatem še k baletu, pa še v vse druge možne in nemožne dejavnosti. Pri večini njenih idej sem se ji upirala, le balet in ples sem pa preprosto oboževala.

Nič mi ni bilo pretežko in vedno bolj trdo sem delala, še posebej pri baletu. Mislila sem, da ljubiteljska plesalka še vedno lahko ostanem, za baletko pa moram dati vse od sebe. In sem res.

Tudi mama mi je pri tem stala ob strani. Ko je videla, da sem našla eno stvar, ki me res močno veseli in jo želim razvijat, mi je nehala težit z drugimi stvarmi. Razen šole seveda, tam sem tudi morala dati vse od sebe.

Kot balerina sem se počutila prekrasno. Kot, da sem drug človek. Vilinsko, duhovno bitje, ki ne potrebuje drugega kot glasbo in svoje telo, da se z njim izraža. Vaje so seveda bile naporne tudi psihično. Včasih sem imela boljši, včasih slabši dan, ampak to sem vedno jemala kot pot k popolnosti.

Edina stvar na katero nisem mogla niti malo vplivati s svojo voljo, je bilo moje telo. Ni bilo ravno idealno oblikovano za balerino. Bila sem previsoka in že pri 13-ih letih sem dobivala ženske obline. Pri 15-ih pa se je mojemu telesu čisto utrgalo. Čeprav sem sicer bila suha, sem zaradi prevelikih prsi, nosila modrček s košarico D!

Sošolke so mi ful zavidale mojo postavo, jaz pa sem bila čisto obupana, ker niti približno nisem bila več primerna za vrhunski balet. Razmišljala sem celo o operaciji prsi, a sem si premislila, ker so se mi tudi drugje začele nalagati maščobe, čeprav sem zelo pazila na prehrano.

Čeprav sem bila neko obdobje psihično čisto na dnu in sem sovražila svoje telo, poskušala sem celo stradati, ampak očitno to ni zame. Po eni strani hvala bogu, saj to ne bi rešilo ničesar. Morala sem se sprijazniti, da pač ne bom balerina.

Trenutno se drogiram z jazz baletom in moderni plesom. Ugotavljam, da sem, za razliko od klasičnega baleta, pri tem lahko veliko bolj kreativna, ko ustvarjam nove koreografije. Trudim se in stremim k temu, da iščem veselje v življenju. V vsem tem poskušam najti dobre plati.

Še vedno pa nisem čisto prebolela te moje ljubezni – baleta. In ne vem, če mi bo kdaj to sploh uspelo. Ko gledam posnetke baletnih predstav, najraje ruske izvedbe, jih vedno gledam sama, saj še vedno jočem zraven. Vem, da ne morem nič storiti, vseeno pa se mi včasih zdi tako nefer. Mislim si: Zakaj mi je bila dana ta ljubezen, če je ne morem imeti?!

Potem pa si rečem: Porabi raje svoj čas za ustvarjanje, kot pa da se smiliš sama sebi! Pojdi raje plesat! In grem.

Julija

vic dneva :)

NJEN dnevnik:
V soboto zvečer se mi je zazdel nekam čuden. Dobila sva se v bifeju in popila pijačo. Pomislila sem, da sem jaz kriva za njegovo razpoloženje, ker sem bila celo popoldne v shopingu s prijateljico in malo zamudila na zmenek, ampak on ni nič rekel. Pogovor se je zatikal, pa sem mu predlagala, da greva na kako bolj mirno mesto, da bi se v miru pogovorila. Šla sva v restavracijo, ampak on se je še naprej čudno obnašal. Z mislimi je bil nekje odsoten. Vprašala sem ga, kaj mu je, pa mi je samo odgovoril, da to nima veze z mano. Odgovor mi ni zvenel ravno prepričljivo. Ko sva se z avtom vračala domov, sem mu rekla, da ga imam rada, ampak on ni nič odgovoril, samo roko je položil na moje rame. Nisem si znala razložiti njegovega obnašanja, saj mi ni rekel, da me ima rad. Čisto nič ni rekel. Postajala sem vedno bolj zaskrbljena. Ko sva prišla domov, sem pomislila, da me mogoče hoče zapustiti. Poskušala sem navezati pogovor, a on je samo prižgal TV in odsotno gledal program, kot da mi hoče povedati, da je med nama konec. Na koncu sem odnehala in rekla, da grem spat. Nekaj minut kasneje je prišel tudi on. Na moje presenečenje se je odzval na moje božanje in se ljubil z mano. Ampak še vedno je bil nekoliko raztresen. Hotela sem ga soočiti s situacijo in se pogovoriti, ampak on je samo zaspal. Začela sem jokati in jokala sem, dokler nisem zaspala. Ne vem več, kaj storiti. Prepričana sem, da ima drugo! Moje življenje je popolna katastrofa!

NJEGOV dnevnik:
Maribor je danes izgubil. Sranje. Ampak seks je bil pa dober.

zadnje na Forumih

e-pošta | info | pravna obvestila | oglaševanje