Pošlji tudi ti svoj prispevek! Lahko pošlješ vic, verz, zgodbico ali pa kar povezavo do zanimivosti, ki jih najdeš na spletu. facebook twitter homepage
eetaq arrow teens arrow tvoja stvar arrow Se lahko kopam z menstruacijo?

tvoja stvar

Se lahko kopam z menstruacijo?

Ali je res, da ne smeš v vodo, ko imaš perilo? Pa tako si se veselila tega randija s prijateljicami ob bazenu...

kopanje med menstruacijoIn zdaj reva čepiš na suhem ter se sprašuješ, če bi kljub menstruaciji lahko vsaj malo zaplavala? Da se ni priporočljivo kopati med mesečnim perilom, je res. Med menstruacijo se namreč maternični vrat nekoliko razširi, da kri lažje odteka. Ravno ta „odprtost“ pa omogoča bakterijam, ki so normalno v nožnici, da prodrejo višje v rodila, kjer lahko izzovejo vnetja. Taka vnetja so pogosto trdovratna in nič kaj prijetna...

Priporočljivo je, da se vsaj prve dni menstruacije vzdržiš kopanja. Ko krvavitev gre h kocu pa si že lahko privoščiš malo osvežitve.

Preden greš v vodo uporabi tampon, po kopanju pa se čim prej umij in moker tampon zamenjaj s svežim.

Tampon sicer zapre vhod v maternico, vendar pa zaradi velike vpojnosti, poleg krvi, posrka tudi kopalno vodo, ki pa nikoli ni povsem čista. Zaradi tega mnogi zdravniki tudi kopanja s tamponi ne odobravajo.

In ne pozabi, mama ima prav tudi glede mokrih kopalk, zato se po kopanju hitro preobleci v suhe ter zavij v brisačo dokler se ne ogreješ.

Nekega dne v džungli Jane sreča Tarzana. Zelo jo privlači in med pogovorom o njegovem življenju, Jane ne more premagati svoje ženske radovednosti in Tarzana končno vpraša kako in če sploh seksa.

"Kaj je to?" vpraša Tarzan. Jane mu razloži kaj je seks in Tarzan reče: "Oh, Tarzan uporabiti luknjo v drevesu!"

Jane se zgrozi in reče: "Tarzan, narobe si dojel. Ti bom pokazala, kako moraš narediti."

Ženska se sleče in razširi noge. "Tukaj," je rekla, "porinit ga moraš sem."

Tudi Tarzan sleče svoje tigraste hlače, previdno stopi bliže ter jo na vso moč brcne v mednožje. Jane pade v nezavest od bolečin.

Ko reva pride k sebi, vsa besna sikne: "Zakaj hudiča si pa naredil to?!?"

"Tarzan najprej preveriti čebele!!!"