Sem mu všeč? Kako naj vem?

Torej, tu je ta tip, ki ti ne gre iz glave. Zdi se ti, da si mu tudi ti všeč. Ampak kako naj veš zagotovo?

sem mu všeč?

No, vsekakor nisi edina punca na tem svetu, ki jo skrbi to vprašanje. Veliko ljudi je zmedenih, ker pri simpatiji ne znajo ugotoviti, če tudi on ali ona čuti podobno. Še posebej, ker tista druga oseba pošilja toliko različnih in nasprotujočih si sporočil ali pa se celo trudi prikriti svoja resnična čustva, da na koncu res več ne veš, kaj naj si misliš. Vendar pa samo besede in dejanja ne povedo vedno vsega. Zato je pomembno, da se naučiš brati govorico telesa, katera večinoma ne laže, z njo pa oseba izdaja, kaj se dejansko vrti v njeni ali njegovi glavi. V nadaljevanju ti predstavljamo nekaj osnovnih sporočil in signalov, ki jih lahko razbereš iz vedenja druge osebe in tako bolje oceniš situacijo na bojnem polju zmenkarij... 

Bežen pogled

Ko se vajine oči srečajo, fant zadrži pogled nekaj trenutkov (kakšne pol sekunde) dlje, kot je to običajno pri srečanju z drugimi ljudmi. Lahko, da bo za hip pogledal stran, potem pa zopet hitro obrnil pogled nazaj k tebi. Takšno ravnanje ti daje potrditev, da je fant definitivno zainteresiran.

Zatrt nasmeh

Ko fant zagleda punco, ki mu je všeč, si ne more pomagati, da se ne bi nasmehnil. To je nezavedni del osvajalskega procesa in se mu težko izogne, saj se ga niti prav ne zaveda. A, ker je fant morda bolj zadržan in se boji pokazati, da si mu všeč, se bo trudil ta nasmeh zatreti. Tako vse skupaj izpade kot en kisel nasmešek, ki pa vendarle pomeni, da si mu zelooo všeč. 

Lastniško obnašanje

Fant, ki je zagledan vate in dovolj pogumen, da upa pristopiti in se pogovarjati, te bo morda poskušal na različne načine izolirati od ostalega dogajanja in imeti tvojo pozornost le zase.

Tako se lahko zgodi, da se bo med pogovorom nagibal ali celo postavil predte, naslonil roko na tvoj stol, da te drugi ne bodo videli in te bo imel le zase.

Živalski signali

Za samce je na splošno značilno, da se morajo šopiriti pred samicami in izkazovati svojo moč ter sposobnost, da bodo zanje dobro skrbeli.

Pri fantu lastniško obanašanje lahko izgleda tako, da se med pogovorom s teboj večkrat zravna, potisne ramena nazaj in se dobesedno izprsi.

Medtem ti po vsej verjetnosti pripoveduje kako je rešil to in ono zapleteno situacijo, kako uspešen je in pameten. Na nek način je to del parjenja in večinoma se fant tega niti ne zaveda in tega ne zna kontrolirati.

Govorica oči

Med pogovorom te bo fant, ki si mu všeč, najbrž gledal neposredno v oči. To pomeni, da te pozorno posluša in ga zanimaš.

Če opaziš, da njegove oči na trenutke skočijo na tvoje ustnice in hitro nazaj, potem najbrž razmišlja o poljubljanju s teboj. To pa je potem lahko že zadostna potrditev, da se med vama nekaj kuha kajne?