Izbira plesalca in plesalke na maturantcu

Tvoja največja skrb povezana s plesom je izbira plesnega partnerja. Koga in kako vprašati? In kaj če reče "ne"?

maturantski / zaključni plesČeprav bi se tej dilemi najraje izognil/a tako, da sploh ne bi vprašal/a, pa tako početje nima smisla. To je pač tveganje, s katerim se vsi tvoji vrstniki spopadajo, pa se daj še ti! Zato vprašaj! Če oseba reče ne, vsaj veš pri čem si in lahko iščeš dalje...

Če nikoli ne vprašaš, lahko da zamujaš svojega sanjskega/o plesalca/ko. Morda ta oseba celo komaj čaka, da ti narediš prvi korak, ker je sama preveč plaha, da bi vprašala prva. Velja seveda tudi obratno. Če te pride prositi oseba, s katero si ne želiš plesati na maturancu, jo zavrni spoštljivo in obzirno.

Pomisli na to, kaj bi tebi povzročil tak „ne“. Spomni se koliko poguma je treba zbrati, da storiš ta korak, zato se ne posmehuj, ne razlagaj vsem sošolcem in brij norcev iz te osebe.

Za maturantski ples je pomembno predvsem, da najdeš partnerja/ko, v katerega družbi se boš dobro zabaval/a skozi večer, pa naj bo to tvoja ljubezen, prijatelj/ica ali pač skrita simpatija.

Večina ljudi namreč od maturantskega plesa pričakuje sproščeno zabavo. Tako nekateri raje za plesne partnerje izberejo prijatelja/ ico, kot pa svoje fante ali punce. Navsezadnje res ni boljšega kot preživeti tega večera v čim bolj pisani in veseli druščini.