Si (preveč) pridna punčka?Se pogosto dogaja, da te ljudje izrabijo za doseganje svojih ciljev ali pač nerada plešeš tako, kot drugi igrajo? Ugotovi, kako pridna si v resnici!
1. Sestra je vrgla oko na tvoje nove hlače. Ne da bi te vprašala za dovoljenje, jih je oblekla v mesto in ko je prišla domov, ti vsa prestrašena pokaže, da jih je strgala. Obljubila je, da ti bo dala denar za nove. Kaj praviš ti?
  Zmerjaš jo in noriš po hiši, da te slišijo še sosedi. Tudi če te bo kdaj prosila, da ji posodiš kakšno stvar, ji ne boš. Maščuješ se ji tako, da njeno najljubšo svileno obleko opereš na 90°C in jo uničiš.
  Najprej ji poveš, da se ti zdi tako obnašanje zahrbtno in vztrajaš na tem, da gre in ti kupi iste hlače. Potem se obe pomirita in se imata spet radi.
  Ah, hlače ti tako niso bile preveč všeč, tako da ni panike. Dovoliš ji celo, da še malce pobrska po tvoji omari in si kaj sposodi.
2. Vso nedeljo preždiš v svoji sobi in delaš domače naloge, čeprav bi stokrat raje bila kje drugje. V ponedeljek se k tebi prisuče sošolka, za katero veš, da je cel vikend žurala in te prosi, če ji dovoliš, da domačo nalogo preplonka od tebe.
  Kar direktno ji poveš, da ne misliš podpirat tuje lenobe. Ob tej priložnosti ji še krepko popridigaš o tem, kako se mora naučiti upravljati s svojim prostim časom, da bo zmogla izpolniti tudi svoje šolske obveznosti.
  Njen predlog ti ni všeč in to ji daš vedeti, vendar po kratkem a vztrajnem prigovarjanju ji le uspe, da ti izpuli tisti zvezek in prepiše od tebe. Pa saj si bo sama kriva, ko ne bo nič znala.
  Ne da bi trenila z očesom ji izročiš zvezek z nalogami – navsezadnje se z njo kar dobro razumeta.
3. Vsa vznemirjena si, ker ste s puncami zmenjene, da se greste zvečer ven zabavat. Izkaže se, da tudi tvoja starša nameravat ven in pričakujeta, da boš ti pazila na mlajšega brata. Kako odreagiraš?
  Zaženeš vik in krik. Ni šans! Ne boš se odpovedala večeru s puncami!
  Najprej godrnjaš, vendar se vdaš, ko te starša podkupita z denarjem za tiste čevlje o katerih sanjaš že celo večnost.
  Brez pomislekov pokličeš prijateljice, da te ne bo in se pripraviš na večer z malim bratcem. Igrala bosta „človek ne jezi se“.
4. S fantom sta zmenjena pred kinom ob šestih. Ampak on se prikaže šele ob pol sedmih in zraven privleče še vse svoje prijatelje. Pravi, da gredo skupaj na nogometno tekmo. Ti ...
  si totalno besna nanj. Obesiš se na najbolj užitnega tipa med temi, ki jih je privlekel s sabo, s svojim fantom pa ne spregovoriš cel mesec niti besede.
  si rahlo užaljena, ampak saj veš kakšen je. Ni prvič, da se je to zgodilo in najbrž tudi ni zadnjič. Potegneš ga na stran, mu očitajoče poveš, da ti tole ni prav nič všeč, saj je obljubil, da gresta skupaj v kino. Vseeno greš potem z njim in fanti na tekmo.
  ne maraš delati scene, zato pač greš brez prerekanja na tekmo in tipu celo posodiš jurja, ker mu je zmanjkalo denarja za vstopnino.
5. Ena izmed tvojih prijateljic je končno zapecala tipčka, ki ji je že dolgo všeč. Problem je, ker bi rada, da greš tudi ti zraven na zmenek in zamotiš tečnega prijatelja, ki temu „novemu“ od tvoje prijateljice, na vseh zmenkih drži svečo. Ji boš naredila to uslugo?
  Niti slučajno. Tip je čudak nad čudaki. Ja, OK, saj rada narediš komu uslugo, ampak to je pa štala! Bo že razumela.
  Take usluge ti ne dišijo najbolj. Je pa res, da ji dolguješ eno izpred nekaj tednov. Ampak pijačo časti ona.
  Seveda ji boš naredila to uslugo. Zato so prijatelji!
6. Tvoj starejši brat se odpravlja na hud zmenek z neko punco in te prosi, če mu posodiš 20 eurov. Problem je, ker ti je že dva meseca dolžan dodatnih 100 eurov. Kakšno je tvoje stališče?
  Glede na to, da kar naprej prosjači za denar in ga nikoli nima dovolj, naj si poišče službo oz. zaslužek. To mu tudi brez olepševanja poveš.
  Najprej si proti, vendar po kratkem času se vdaš in mu daš tistih pet jurjev, samo da bo mir.
  Ni problema sploh! Svojemu bratu, ki gre na zmenek boš pa ja posodila denar. Še vprašaš ga, če mu bo pet jurjev dovolj ali potrebuje več.
7. Prepiri so...
  kot dober veter, ki očisti ozračje in ga napolni z anovim življenjem. Po prepirih se počutiš kot prerojena.
  neprijetni. Vendar, če te nekdo izziva, se mu že ne boš pustila.
  nekaj najbolj groznega. Prepirom se raje izogneš, če se le da. Ne preneseš, da so ljudje jezni nate.
8. Prijatelji bi te označili kot...
  egoistično sitnobo, ki pa vedno pove kaj misli.
  prijazno punco, ki ima veliko prijateljev.
  plašno in vedno pripravljeno drugim ustreči.