je to dobra dieta??• Christina007
• Od: 13.3.2013
je to dobra dieta??
5.4.2013 22:31
no pač js sem se odločila hujšat k je že poletje tle pa res sovražim svojo postavo in use, pa še pod pritiskom sem k mi govorijo d sem bul močna pa me primerjajo s suhicami..no, pač začela sm tko hujšate d u šoli jem malico in kosilo (seveda se ne prenažiram) pol od dveh naprej nč ne jem, sm ko pridem domov spijem mleko z medom pa sm pol ccel dan na vodi, pa zvečer delam vaje za hrbtenico pa pilates vaje oz.za noge, trebuh, roke..pač use to..kaj vi mislite, se da tko shujšat??? je jo-jo učinek (d se kilogrami povrnejo)), drgač smo se pred 4 dnevi tehtal pa sm visoka ene 162 cm, pa težka 58 kg..je to vlik?? dons sem se tehtala pa mam dve kili manj!! yeah hvala • slovenc79
• Od: 19.8.2011
Re: je to dobra dieta??
6.4.2013 0:26
js mislm da je kilaža uredu, ampak pazi!!
kile niso vse. je zelo pomembno kaj te kile sestavlja - mišična masa al maščoba? zato bolj na postavo glej kot na tehtnico. kardio telovadba (tek, kolo, plavanje itd.) so priporočljive za vsakega človeka. tko da če hujšaš al ne, svojo postavo, predvsem pa zdravje ohranjaš/pridobivaš z zdravim načinom življenja. to je taka telovadba ki jo lahko neprekinjeno delaš pol ure, srčni utrip naj bo 100 - 150 (si zadihana, znojiš se) in nobena mišica nima preveč težkega dela. tudi vaje za mišice lahko delaš (to ni nujno bildanje, vaje za hrbtenico sigurno niso vaje za bildanje) ampak pazi, da bojo pravilne in da te sklepi ne bolijo (če bolijo sklepi, ni dobro, vajo delaj drugače) kar se hrane tiče, jej normalno. tole kot si napisala je premalo hrane - čist možno da si izgubila mišično maso (ki je zelo pomembna). če si lačna - jej! več manjših obrokov na dan, sadje in zelenjavo, izogibaj se pretiran mastnim jedem, poskusi čim bolj beljakovinsko hrano. predvsem pa naravno. spij okol 2 litra vode na dan, po kozarcih. fajn je ene pol ure pred obrokom, ker ti bolj tekne in tudi prebava je boljša (se manj rediš) lp • Christina007
8.4.2013 19:49
HVALA ubistvu mam kr dost mišic, zdej zard teh vaj k jih delam (na nogah), špeha pa nimam glih velik. Nevem no, men je hitra hoja nekak bulša ku pa tek in sem brala pa je tut bul učinkovita. Zato usak dan 45 hodim pa u hrib tečem. Možno je d sem jo mal zgubila, ampk s vajami za mišice se use povrne in mislim d nimam kej zgubit. Pr men ne deluje tu d morš jest večkrat na dan ker mi nč ne pomaga d kej zgubim oz.shujšam, sama voda mi ni ušeč če jo pijem ker se prov silim, zato pa pijem cedevito, aja pa od dons naprej sem se kruhu odpovedala • slovenc79
8.4.2013 23:48
no to glih ni res da je hitra hoja bl učinkovita.. je bolš če nimaš kondicije velik, al pa če si zelo težak da je napor na kolenih. sam če jo maš, bolš laufat je pa vseen, glavno je da si aktivna vsaj pol ure na dan. tudi jaz vode ne maram preveč. naredim si sirup, ampak zelo razredčen. cedevita je tud v redu da je vsaj mal okusa, sam probi manj, pa postopoma jo vedno manj dajaj not fora večih obrokov je pa taka: mišice potrebujejo sproti hrano. če je dolgo časa ne dobijo, začne telo vzemati beljakovine iz njih (ne maščob!) če pa naenkrat velik hrane poješ, pa gre v mišice tisto, kar se rabi, preostalo pa gre v maščobo. tako da, če poješ 4 obroke na dan, bojo šle vse beljakovine v mišice in bojo popolnoma izkoriščene. če pa poješ le 2, pa bo šlo malo v mišice, ostalo pa v maščobo. plus da vmes ko si lačen telo črpa mišično maso. tko da je zelo pomembno da ješ po več obrokov na dan da se kruhu odpoveš je kr fajn, ker ubistvu notr ni nič takega kar bi nujno rabila, samo odvečni hidrati. je pa tko, vseen ga je dobr sem pa tja mal pojest, ker vseen pa ma kkšne dobre sestavine (še posebi črn), pa tudi bolj raznolika hrana je vedn super ti povem eno zanimivo stvar: jaz sem s telovadbo začel konc poletja 2011, imel sem 64 kg. danes jih imam 67. zgleda kot da nič ni, ampak je velka razlika v postavi, ker poleg teh treh kil "vidnih" pridobljenih mišic, v resnic pa vsaj še enkrat več, ker sem vmes izgubil tud velik maščobe. tko da še enkrat: na kile se ne zanašat, ker ne povejo velik • Christina007
10.4.2013 22:58
hvala za odgovor, no sm začela bit bul aktivna, dons sem ene 10 km pritekla, umes pa hodila, usak dan tečem usaj 5 km, pa tut hodim umes pa zvečer delam velik vaj in se že mal vid d mam bul trdne noge ampk nism nč shujšala, mam isto kilažo ku prej...tu me bega, sej res vlik športam in use tu in se matram in švicam pa nč ne pomaga, hmal bom obupala če nebo rezultatov • slovenc79
10.4.2013 23:39
tvoj prvi post je napisan 5. aprila. zadnji je 10. aprila ti se z rezultati sploh ne obremenjuj. tehtat se vsak dan in ugotavlat a si že kej zgubila na teži, to je dejansko recept za obupat. noben v par dneh ne more na zdrav način spremenit teže. na tehtnico sploh ne glej. če pa že, glej vsake 3 mesece. pozabi na tiste "uspehe" izgube 10kg v enem tednu. ker je to nemogoče, razen če shiraš, in MNOGI delajo to napako ker sam na kile gledajo. tehtnico lahko tud stran vržeš. nobene koristi od nje, samo obupala boš če se boš vsak dan tehtala in bo vedn isto. s telovadbo je pa tko, tud če 10 dni laufaš 50km na dan, ne boš velik hitreje hujšala. pol ure na dan, mogoče 1 ura če ti paše, je čist dovolj. tvojega telesa to ne briga, ker se mora itak postopoma privajat na zdravo življenje z gibanjem, ne čez noč. tko kot roža, samo tok jo zalivaš kot rabi, ne bo nič hitrej rasla če zliješ vsak dan sod vode nanjo če hočeš spremljat napredek: čim bolj gola se slikaj v ogledalu, z dobro svetlobo da se vidi postava. (pa brez skrbi, mi ni treba pošiljat, zase boš obdržala) čez 5, 6 mesecev se spet slikaj v istem ogledalu in isto svetlobo, pa primerjaj, in bo 100% drugačna postava. umiri se, uživaj v telovadbi, da si na svežem zraku, da se dobr počutiš in utrujena zaspiš ko greš spat. na postavo in kile pa za pol leta pozabi. bojo prišli sami od sebe, samo nestrpno čakat jih ne smeš, ker boš sam obupala. |
- Trava - ja ali ne? - lukap
- Varnost na spletu - natečaj za zmagovalni video - bojana
- Iščem punco pliis pomagajte .... - rjavolasec
- Zvezdice (stalni zobni aparat) (: - Hanchy75
- DARILO ZA FANTA - slovenc79
- KAKO ČIM HITREJE PRITI DO DNARJA? - Hanchy75
- Všeč mi jeeeee!! - slovenc79
- gelirani nohti - Hanchy75
- Prevoz na letališče - Hanchy75
- umetni nohtki..... - Hanchy75
- GROZLJIVA ZGODBA:SOSEDA - nikavelikapika
- Anketa o modnih znamkah - Ananas44
- Celulit, strije in druge nadloge - chill
- PREPOVEDANE DROGE - nikavelikapika
- osvajanje punc - rjavolasec
- Žalostno - slovenc79
- Telefon se mi ponoci prazni- POMOC - slovenc79
- Masaža - chill
- moderna različica imena Andrej - anonlolzz
- Zgodbe o duhovih! - anonlolzz
- naj ga pustim? - slovenc79
- 22 Letna punca išče punco :) - slovenc79
- Simpatija - lollipoop
- Uprašanje - nejct
- Pesem za Tino - Alexlavbic123
- SŠFKZ KOZMETIČNI TEHNIK - Barbiedanz
Uporabi pamet, ko si 'gor',
da ne bo problemov, ko greš 'dol'!
Zaradi tvoje varnosti med sodelovanjem v Forumu ali na Čveku ne objavljaj svojih osebnih podatkov, imena, priimka, naslova, kjer stanuješ, e-naslova, telefonske številke, ne razlagaj, v katero šolo hodiš in ne objavljaj svojih fotografij ali povezav do njih.
Prav tako na Forumu ali Čveku ne objavljaj osebnih podatkov in fotografij ali povezav do svojih prijateljev in znancev, niti jih ne pošiljaj po mejlu osebam, s katerimi se srečuješ na netu.
Če se s sogovorniki ne strinjaš, jim to lahko vljudno poveš. Nadzor nad Forumom in Čvekom ima uredništvo spletnega mesta eetaq.si, ki si pridržuje pravico, da žalitve, zmerjanja, neplačane oglase in druge neprimerne vsebine izbriše po lastni presoji. Če ti kaj ni všeč, oz. imaš kakšno pripombo povezano s vsebino Foruma ali Čveka, nam pošlji mejl na urednistvo@eetaq.si.