ee-kanal

itak

Čokoladni tartufi

Čokoladni tartufi so okusna in razvajajoča poslastica. Tukaj je osnovni recept za njihovo pripravo.

Sestavine:

 • 225 gramov temne čokolade, drobno sesekljane
 • 120 ml sladke smetane
 • 2 žlici masla sobne temperature
 • Kakav v prahu, sladkor v prahu ali drugi premazi (neobvezno)
 • Arome ali nadevi (neobvezno), kot so liker, izvlečki, oreščki ali suho sadje

Navodila

 1. V majhni kozici na zmernem ognju segrevaj smetano, dokler ne začne vreti.
 2. Odstavi z ognja in vanjo vsuj sesekljano čokolado. Pusti stati približno 2-3 minute, da se čokolada raztopi. Nežno mešaj mešanico čokolade in smetane, dokler ni gladka. Če ostanejo še kakšni koščki čokolade, lahko mešanico postaviš v mikrovalovno pečico v kratkih intervalih po 15-20 sekund, med vsakim intervalom dobro premešaj.
 3. Če želiš dodati arome ali nadeve, kot so liker ali izvlečki, oreščki ali suho sadje, jih na tej točki vmešaj v čokoladno mešanico.
 4. Maslo nareži na majhne koščke in jih dodaj čokoladni mešanici. Mešaj, da se maslo popolnoma raztopi in zmes postane glad
 5. ka. Skledo pokrij s plastično folijo in postavi v hladilnik za približno 2 uri ali dokler zmes ni dovolj čvrsta, da z njo lahko oblikuješ kroglice.
 6. Ko je zmes čvrsta, pripravi pekač, obložen s peki papirjem. Z žlico ali majhno zajemalko razdeli majhne količine čokoladne mešanice in jih med dlanmi povaljaj v kroglice. Lahko jih narediš poljubnih velikosti, običajno s premerom približno 2 cm.
 7. Po želji tartufe povaljaj v kakavu v prahu, sladkorju v prahu, sesekljanih oreščkih, pisanem posipu ali katerem koli drugem premazu po izbiri. Ta korak ni obvezen.
 8. Končane tartufe položi na pripravljen pekač in postavi v hladilnik še 30 minut, da se strdijo. Ko so tartufi strjeni, jih lahko prestaviš v nepredušno posodo in hraniš v hladilniku, dokler jih ne postrežeš.

Ti domači čokoladni tartufi so enostavna in dekadentna poslastica, lahko pa tudi čudovito darilo.

Bojana

Več receptov