ee-kanal

itak

Bo fantek ali punčka?

Z možem sva danes že dvakrat starša. In obakrat sva si želela izvedeti spol otroka še pred rojstvom.

Čeprav sva bolj kot ne praktična človeka, pa fizične priprave, sobica, barve in izbira imena niso bili tisti poglavitni razlog zakaj bi želela vedeti. Naj se sliši še tako osladno, je bil največji faktor sanjarjenje o skupni prihodnosti. Predstave o tem, kaj bomo počeli? Kako bomo skupaj rasli? Kaj nas čaka? Zavedajoč se, da nas na tej pustolovščini čaka veliko presenečenj in neznank, sva si želela vedeti vsaj to.

Ko sva prvič zanosila, nama je občutek govoril, da čakava deklico. Ker je danes prepoznavanje spola otroka s pomočjo ultrazvoka precej običajna praksa, sva tudi midva računala, da bova to brez težav izvedela. Nedavno sem slišala, da je ponekod na voljo celo urinski test, ki ga opraviš doma, podobno kot test nosečnosti in lahko že po desetem tednu izveš spol otroka.

No, midva sva bila med srečneži, pri katerih se je čakanje na razkritje spola otroka malce zavleklo. Dete je bilo skrivnostno in šele okrog dvajsetega tedna sva izvedela, da nimava punčke, ampak fantka. Smešno, kako te taka novica, kjub možnosti 50/50 preseneti in sproži val čustev in začudenja. Rastoče bitje, ki je do tega trenutka bilo brezoblično in brezosebno, končno dobi svoj prvi košček osebnosti, svojo prvo lastnost. Deček.

Vsi seveda niso z nama delili navdušenja nad tem, da se spol razkrije pred rojstvom. Poznava par, ki si spola svojega otroka ni želel izvedeti pred rojstvom, ker sta bila prepričana, da bo porod zaradi tega večje doživetje, morda celo lažji in hitrejši. Zanimivo bi bilo videti, kako bi se stvari zapletle in razpletle tam, kjer imata starša o tem različna pričakovanja. Kjer si eden želi izvedeti in drugi ne.

Zase nisem prepričana, če bi zmogla pred partnerjem in sorodniki zadržati ta vznemirljiv podatek. Tudi si ne predstavljam, kako presenečena bi bila, če bi se po rojstvu izkazalo, da se je ginekolog zmotil in bi v naročje dobila punčko. Eno pa je gotovo, rojstvo otroka in starševstvo je avantura, ki s seboj prinese veliko resničnih zgodb. Včasih prav neverjetnih, vedno pa polnih čustev in nepozabnih trenutkov.

Bo Janice

Foto via: Pixabay

Imaš tudi ti svojo zgodbo ali mnenje na to temo? Podeli z nami svojo zgodbo ali komentar na Facebooku ali Instagramu.   

 

Morda bi te zanimalo še...

Kalkulator otroških imen

Starševstvo in astrologija

Prihaja dojenček!

Najboljše države za družine