ee-kanal

itak

Pogumno v novo leto

Nekaj prostih dni, ki jih lahko preživimo kakor nam paše, na začetku vdihnemo s polnimi pljuči. Pričakovanja. Možnosti. Skrivnosti. Kako vznemirljivo! Potem pa trčimo s hitenjem, kopičenjem stvari, dogodivščin, selfijev, pritiski in pogosto s slabim občutkom, spoznanjem, kako utrujajoče je vse to pehanje za popolnim.

Če imamo srečo se tega zavemo, se ustavimo in streznimo. Osvobodimo misli in telo pritiskov. Damo prostor samim sebi, odnosom in življenju, ki jih imamo tu in zdaj. 

Mogoče le-to ni videti kaj posebnega. Ne more se kosati v materialnem, odkljukanih destinacijah, idiličnih družinskih fotografijah ali kulinaričnih presežkih nekoga drugega. Je vse prej kot naslovnica počitniškega kataloga ali influencerskega instagram profila.

Če smo realni, resnično življenje ni nikoli tako. Vedno je zmes vsega po malem. Slabih in dobrih trenutkov, pa tistih vmes. Je pa od nas odvisno, kako jezdimo na tej krivulji vzponov in padcev. Česa se oklenemo, kaj izluščimo, kaj si vzamemo k srcu. Se zavedamo svojih blagosloslovov in svetlih zvezd?

Nekje sem prebrala rek: primerjanje je smrt veselju in sreči. Zdi se mi, da bo kar držalo.  Jaz bi dodala še, da je primerjanje lahko smrt ustvarjalnosti in motivaciji. Še tako obupnim dnem, lahko dodamo malo barve. Tudi, če je za to potreben črni humor.

Upam, da je konec desetletja vendarle bilo zaznamovano s pomirjenostjo, z dobrimi novicami, občutki in so vas pobožale kakšne lepe izkušnje, pristni stiki. Če se vam zdi, da ne, pobrskajte in jih poiščite. Slabe pa pospravite oz. jih premeljite in naredite katarzo.

Bodite kreativni in iskreni. Brskajte za dobrim. Preštejte svoje blagoslove in ji nosite v srcu. Sebi in svetu boste s tem naredili veliko dobrega. 

Želim vam, da napolnjeni in opogumljeni skočite v novo leto in plavate najbolje kot znate. To bo dovolj.

Foto via: Pixabay

 

Zanimive povezave: 

Izračun bioritma

Dnevni horoskop

Srečna številka