ee-kanal

itak

Prazna Luna - Mlaj

Obdobju med Sčipom (polno luno) in Mlajem (prazno luno), rečemo tudi obdobje Stare Lune. Luna se navidezno krči v obliko črke C - "crkuje ali dol jemlje". Traja okoli dva tedna. V tem času lahko s teleskopom ali dalnogledom lahko lepo vidimo njene poteze in razbrazdano površino.

V dneh, ko se Lunina faza preveša v Mlaj oz. prazno Luno, nastopi obdobje primanjkljaja. To še posebej čutimo ženske, saj na nas ima Luna večji vpliv, kot na moške. Na voljo imamo manj energije oziroma moramo z njo varčevati. Potrebujemo več miru in počitka. Kadar je to potrebno, moramo biti tudi sebični, komu ali čemu reči "NE".

Tudi na čustvenem področju je energije manj, zato smo v tem obdobju nagonsko bolj introvertirani, se zapiramo vase, razmišljamo, tehtamo, delamo revizije, lahko se zgodi tudi, da postanemo anksiozni in črnogledi.

Če je le mogoče, se v tem času izognimo začetkom novih projektov, saj smo bolj nagnjeni k napakam, raztreseni in se težje skoncentriramo.

V tem času telo tudi bolj hrepeni po sladkem (energija), ki pa ga je lahko hitro preveč. Če potrebujemo nekaj sladkega, si to raje privoščimo v dopoldanskem času in po možnosti v obliki naravnih sladkorjev kot je med, sadje, suho sadje in v kombinaciji z živili, ki upočasnijo absorbcijo le tega - balastne snovi, vlaknine, beljakovine.

Nikoli pa seveda ni vse negativno. Poleg obračanja vase, nam ti dnevi pridejo prav tudi za "zaključna dela" na sebi primer: operacije, opuščanje škodljivih razvad, čiščenje, pospravljanje, hujšanje, poslavljanje in podobno.

Teža obdobja se najbolj čuti dva do tri dni pred prazno luno - Mlajem. Z nastopom Mlaja, učinek popusti.

Foto via Pixabay

Morda vas zanima še...

Izračun bioritma

Razlage sanj od A do Ž

Horoskop

Numerologija

Tarot vedeževanje