Pošlji tudi ti svoj prispevek! Lahko pošlješ vic, verz, zgodbico ali pa kar povezavo do zanimivosti, ki jih najdeš na spletu. facebook twitter homepage
 

itak

ee-kanal

Božična darila za otroke in pravilo 4-ih

Ni enostavno ohraniti pravo mero, če te iz vseh strani bombardirajo reklame in posebne praznične ponudbe. Težko se je omejiti v trošenju in kopičenju stvari, čeprav že kupujemo pogosto z zavedanjem, da bodo na koncu obležale pozabljene.

In kar je najbolj žalostno: otrok se ob poplavi vsega sploh ne uspe razveseliti daril, saj je vsega preveč. Prav slab občutek vzbudi na božično jutro pogled k otroku, ki po tekočem traku odvija darila, se duši v kupu stvari in niti ne zmore predelati, kaj vse je dobil.

Ko sem nekje na spletu zasledila pravilo 4 daril, se mi je ideja zdela takoj uporabna in praktična, saj nam pomaga, da se držimo določenih okvirjev in v poplavi daril za otroke izberemo prave stvari. Pravilo 4-ih pravi takole... Pokloni:

  • NEKAJ, KAR SI OTROK ŽELI,

  • NEKAJ, KAR POTREBUJE,

  • NEKAJ ZA OBLEČI,

  • NEKAJ ZA PREBRATI.

Seveda vsak starš lahko znotraj tega improvizira in najde vsakega po eno stvar, ki je v okviru njegovih finančnih zmožnosti. Darila se lahko z dogovorom razporedijo tudi med sorodnike, ki želijo prispevati in se veseliti radovednih očk na božično jutro.

Tudi znotraj tega, kar si otrok želi, lahko ohranimo zdravo mero. Navsezadnje Božiček ali Dedek Mraz nista dostavna služba, ki prinašata ravno tisto najdražjo stvar točno določene blagovne znamke, ampak poskusita izpolnil otrokovo željo po svojih zmožnostih.

S pretiravanjem in pritiski, ki si jih delamo sami ali pa celo otroke silimo, da jih nehote izvajajo nad nami, dosežemo ravno nasprotno od tistega, čemur je takšno obdarovanje namenjeno – presenečanju, veselju in nizanju lepih spominov, ki jih tkemo skupaj z najdragocenejšimi, najbližjimi osebami v našem življenju.

Foto via: Pixabay


Bo Janice
pošlji
prejšnjinazajnapišinaslednji

komentarji

Bitja, ki niso prijavljena, ne morejo komentirati. Prijavi se ali pa se registriraj ...